Germania Echipa nationala a Germaniei CM 2022

Ruptură în vestiarul Germaniei înainte de eliminarea de la Mondial! De la ce a pornit totul 

Naționala Germaniei a fost eliminată de la Campionatul Mondial din Qatar încă din faza grupelor. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 05 Decembrie 2022, 11:50
Data actualizarii: Luni 05 Decembrie 2022, 11:54

Nemții au părăsit al doilea Campionat Mondial consecutiv din faza grupelor, după ce au încheiat pe locul al treilea, în spatele Japoniei și al Spaniei. Eliminarea Germaniei a fost marele șoc al turneului, după ce nemții au pierdut meciul cu Japonia din prima etapă.

Chiar un moment de la meciul cu Japonia ar fi dus la ruptura vestiarului, după cum informează presa internațională. Cel mai 'memorabil' moment al nemților de la Mondial a fost protestul împotriva deciziei FIFA prin care căpitanilor nu li se permitea să poarte banderola 'One Love'. Jucătorii Germaniei au apărut la poza de grup acoperindu-și gurile, în semn că sunt reduși la tăcere de deciziile controversate ale FIFA. 

Vestiarul Germaniei, 'rupt în două' după meciul cu Japonia

Nemții au fost criticați după meci pentru gest, în contextul în care au pierdut, iar acel gest ar fi produs și tensiuni în vestiar. Deși Federația Germană de Fotbal informa că ideea a aparținut echipei, punctându-se și pe contul oficial al naționalei Germaniei că nu a fost un mesaj politic și că drepturile omului nu sunt negociabile, se pare că nu toți jucătorii și-au dorit să facă asta. 

Conform Fox Sports, unii dintre fotbaliștii Germaniei nu și-au dorit să facă gestul în timpul fotografiei, iar Oliver Bierhoff, director sportiv neamț, a confirmat acest lucru în timpul unui interviu. 

Întrebat de moderatoarea Esther Sedlaczek dacă faza cu banderola ar fi putut fi gestionată mai bine, Bierhoff a spus: „Faza este că, sursele noastre ne spun că nu toți jucătorii au fost de acord cu gestul înainte de meciul cu Japonia și s-au arătat îngrijorați că ar putea cauza probleme în echipă”. 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!