Germania Arsene Wenger Campionatul Mondial Qatar 2022 CM 2022

Motivul pentru care Germania a fost eliminată din grupe la Cupa Mondială? Săgeată trimisă de Wenger oamenilor lui Hansi Flick

În urma unei analize a fazei grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar, Arsene Wenger a remarcat faptul că echipele care nu s-au concentrat îndeajuns pe jocul de fotbal au avut de pierdut, drept urmare echipe precum Danemarca sau Germania au părăsit deja compețitia.
Andrei Ionescu
Data publicarii: Duminica 04 Decembrie 2022, 19:57
Data actualizarii: Duminica 04 Decembrie 2022, 20:07

În acest context Arsene Wenger, în prezent oficial FIFA, a evidențiat cât de important este pentru o echipă ca într-o astfel de competiție să nu piardă primul meci, dând exemplu Franța și Anglia, echipe care au câștigat primele lor meciuri, spunând despre ele că „au fost pregătite din punct de vedere mental și s-au concentrat pe competiție, nu pe manifestații politice”. 

Acest lucru a fost interpretat pe scară largă ca o lovitură împotriva Germaniei, ai cărei jucători și-au pus mâinile la gură într-un gest simbolic înainte de meciul pierdut împotriva Japoniei, scor 1-2, după ce FIFA a amenințat că îi sancționează pe cei care poartă banderola curcubeu OneLove.

Anglia plănuise și ea să poarte banderola One Love. Wenger a mai remarcat faptul că niciuna dintre echipele mari nu au reușit să dea dovadă de consecvență până acum.

Organizarea ediției din Qatar a fost boicotată dinaintea începerii oficiale, mulți oameni protestând condițiile în care au trebuit să lucreze muncitorii migranți care se ocupau de construcția stadioanelor și tratamentul de care au avut parte. Din acest punct de vedere, danezii au ales să joace meciurile din Qatar într-un echipament aparte, având stema pe un fond întunecat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!