Luis Enrique Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 CM 2022

Luis Enrique, atac neașteptat către selecționerii de la Mondial: "Am ajuns la un punct fără sens"

Spania a câștigat cu Costa Rica (7-0) și a remizat cu Germania (1-1).

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 17:08
Data actualizarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 17:20

Deși are patru puncte în două meciuri și un golaveraj impresionant, Spania nu este calificată matematic. "Furia Roja" trebuie să obțină măcar o remiză contra Japoniei în ultimul meci, joi, pentru a fi sigură că prinde biletele pentru optimi.

Înaintea ultimei confruntări din grupe, Luis Enrique a fost prezent la obișnuita conferință de presă, unde a reușit să agite spiritele cu anumite declarații. Selecționerul Spaniei a mărturisit că partidele de la această ediție a Campionatului Mondial au fost destul de plictisitoare, iar asta îi îndepărtează pe spectatori de stadioane.

"Am ajuns la un punct fără sens. Primul lucru pe care ar trebui să-l învețe antrenorii la cursuri este că fotbalul reprezintă un spectacol. Sunt 50.000 sau 100.000 de oameni care te urmăresc de pe stadion, apoi mai sunt milioane acasă. Este ca și cum mergi la o piesă de teatru și este plictisitoare. La final, nimeni nu va mai merge la teatru", a declarat Luis Enrique.

Marca: "Brazilia, pericolul care așteaptă Spania dacă va câștiga grupa"

Jurnaliștii spanioli de la Marca avertizeză despre "pericolul pe care o așteaptă pe Spania în cazul în care va câștiga grupa", ibericii făcând referire la posibilul adversar din sferturi.

În cazul în care va câștiga grupa E, Spania va da în optimi peste locul secund din grupa F, poziție pe care se află acum Maroc. Pericolul, așa cum scrie Marca, ar apărea abia în sferturi, unde ibericii ar putea da peste Brazilia, în cazul în care și Selecao își câștigă grupa și trece de prima fază eliminatorie.

Totuși, Luis Enrique a dat asigurări că nu are în minte nicio strategie prin care să evite clasarea pe primul loc: "Vom merge să câștigăm cu Japonia!", a spus selecționerul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!