De-aia zic că Maradona e mai mare decât Messi. Caramavrov, după Argentina - Arabia Saudită 1-2

maradona argentina - arabia saudita caramavrov Cupa Mondiala messi CM 2022
Florin Caramavrov
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 15:02
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 15:09

CM 2022 | Argentina - Arabia Saudită 1-2. 

Vă spun eu că din minutul 53, când s-a făcut 2-1 pentru Arabia Saudită, piticul ăla infernal, Butoiașul atomic, pe numele lui Diego Armando Maradona, Dumnezeu să-l odihnească, ar fi luat mingea din propia jumătate, ar fi driblat tot ce i-ar fi stat în cale, și portarul, și arbitrul, și tot stadionul dacă era nevoie, și ar fi marcat în poarta oamenilor în verde.

Îl văd și acum, arogant și conștient că e prea bun pentru pământul ăsta. Fura mingea, o băga sub tricou, inventa el ceva, dădea cu mâna, se ruga, producea o minune prin talentul său incomensurabil. 

Normal că și Messi e un fotbalist imens, a bătut recorduri la Barcelona, joacă și acum la un nivel foarte înalt la Paris, dar marea lui problemă e că n-a luat Cupa Mondială, spre deosebire de al meu, care i-a dus pe argentinieni pe culmile fericirii. Și mulți spun că oricare zece argentinieni i-ar fi fost coechipeiri în 1986, el ar câștigat trofeul.

Biserica maradoniană și „mâna lui Dumnezeu”

Nu zic că Messi nu a vrut, dar iată că nu a putut, cel puțin până acum, pentru că el nu are acel „ceva”, nu are aura aceea protectoare, divină, a lui Maradona. Ca să vedeți dimensiunea acestuia din urmă: în Argentina, există biserica maradoniană, el a fost considerat o minune de la Dumnezeu!  Chiar Diego a explicat golul controversat din sfertul de finală cu Anglia ca și cum ar fi fost dat cu „mâna lui Dumnezeu!”

Știu ce ziceți, să nu comparăm epoci din fotbal. Se juca altceva pe vremea lui Maradona, fotbalul era mai romantic, dar existau rupători și atunci. Chiar pe Diego l-au „forfecat” vreo doi englezi la slalomul uriaș de la golul considerat cel mai frumos din istoria Mondialelor. 

L-am prins jucând și nu îl pot uita: Maradona a fost cel mai mare! E părerea mea și nu este bazată doar pe emoție și impresii, ci și pe fapte și rezultate.

Messi a fost neputincios azi, cu Arabia Saudită, mai ales în repriza a doua. A avut la dispoziție o „eternitate” de 40 și ceva de minute ca să mă convingă că e din același lut ca și Maradona, dar n-a reușit. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!