Saleh Alshehri Arabia Saudita argentina - arabia saudita Salem Aldawsari CM 2022

FOTO ȘI VIDEO Cine sunt Saleh Al-Shehri și Salem Al-Dawsari, jucătorii Arabiei Saudite care au învins-o pe Argentina 

Arabia Saudită a produs surpriza începutului de Campionatul Mondial. A învins-o pe Argentina cu 2-1, în primul meci al turneului final.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 14:40
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 14:42

Înainte de startul Campionatului Mondial, Argentina era cotată cu o șansă importantă de a cuceri turneul final, având în vedere performanța din Copa America. Numai că, în primul meci, sud-americanii au pierdut contra Arabiei Saudite. 

Cu avantaj pe tabelă încă din minutul 10, când Lionel Messi (35 ani) a fructificat lovitura de la 11 metri și a făcut-o pe Argentina să intre cu 1-0 la cabine, elevii Lionel Scaloni (44 ani) aveau să aibă parte de o surpriză.

În repriza a doua, Arabia Saudită avea să obțină cea mai mare victorie din toate cele 6 participări la Campionatul Mondial. Saudiții avea să lovească prima dată prin Saleh Alshehri (29 ani), în minutul 48 ani, chiar după pasă greșită a lui Messi. Ca în minutul 53, Salem Aldawsari (31 ani) să îl învingă pe Emiliano Martínez (30 ani) cu o „bijuterie” la colțul lung. 

Saleh Alshehri și Salem Aldawsari, pregătiți de Răzvan Lucescu în sezonul 2019-2020

Ambii marcatori evoluează la Al-Hilal și au câștigat alături de Răzvan Lucescu (53 ani) campionatul din Arabia Saudită și Cupa Saudiei, în sezonul 2019-2020.

Saleh Alshehri a marcat un singur gol în acest sezon pentru Al-Hilal, iar în cele 85 de meciuri pentru echipa de club a înscris doar de 15 ori. În timp ce Salem Aldawsari a punctat doar de două ori în acest sezon, pe lângă cele 69 de goluri și cele 62 de pase decisive în tricoul lui Al-Hilal. 

Arabia Saudită este repartiză în Grupa C la Campionatul Mondial din Qatar, alături de Argentina, Mexic și Polonia. 

Modifică setările cookies