Ciprian Panait Arabia Saudita Argentina Saleh Al Shehri Salem Al Dawsari Superliga

EXCLUSIV Reacția românului care i-a antrenat pe marcatorii Arabiei Saudite din meciul cu Argentina: "Nu mă surprinde! Eu știu clar ce vă spun"

Arabia Saudită a produs cea mai mare surpriză de la actuala ediție a Cupei Mondiale, după ce a învins Argentina, scor 2-1, în primul meci din cadrul grupei C.

Alexandru Stănilă
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 15:08
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 15:22

Lionel Messi a deschis scorul în minutul 10, din penalty, iar argentinienii au avut trei goluri anulate în prima repriză. Arabia Saudită a dat lovitura la scurt timp după pauză, în urma golurilor spectaculoase marcate de Saleh Al Shehri (48) și Salem Al Dawsari (53), ambii legitimați la Al Hilal, cel mai important club din Asia.

Ciprian Panait, după Argentina - Arabia Saudită 1-2: "Arabia Saudită a fost mai bună și nu mă surprinde"

Antrenorul român Ciprian Panait (45 de ani) i-a pregătit pe ambii marcatori ai Arabiei Saudite: pe vedeta Salem Al-Dawsari a avut-o sub comandă la Al Hilal, în perioada în care a fost interimar, iar cu Saleh Al-Shehri a lucrat la Al Raed.

Tehnicianul care a antrenat ultima oară în Qatar le face o scurtă descriere celor doi și vorbește și despre un alt jucător pe care l-a antrenat la Al Hilal, Yasser Al-Shahrani, fundașul stânga al saudiților, ieșit accidentat în prelungirile meciului, după o ciocnire violentă cu portarul Mohammed Al Owais.

De asemenea, Ciprian Panait explică de ce crede că Arabia Saudită poate chiar să se califice în optimile de finală ale Cupei Mondiale, dar și de ce Argentina nu poate fi scoasă din cărți după acest prim rezultat dezamăgitor.

"Dacă te uiți strict la istoric, la palmares, poate e una dintre cele mai mari surprize de la Campionatul Mondial, dar întotdeauna realitatea este pe teren, iar realitatea este dată de rezultatul obținut azi. Arabia Saudită a fost mai bună decât Argentina și nu mă surprinde. Fotbalul în Arabia Saudită a crescut enorm din punct de vedere al organizării jocului, al deciziilor tactice și datorită atenției fantastice de care se bucură echipa națională și fotbalul, în general, din partea Prințului Moștenitor. Eu nu mă joc cuvintele. Eu știu clar ce vă spun.

Doi jucători incredibili (n.r - marcatorii Arabiei Saudite)! Cu un bonus special pentru Salem Al-Dawsari. E un jucător uluitor din punct de vedere tehnic, are niște execuții tehnice uluitoare, care surprind pe toată lumea. Câteodată, săracul, chiar și el e surprins de ceea ce putea să realizeze. Îmi aduc aminte de un meci contra Al Nassr, când a driblat vreo trei-patru adversari și a dat un gol spectaculos. Dacă nu mă înșel, antrenor era chiar Răzvan Lucescu. El e un caracter introvertit, e greu să ajungi la inima lui, dar trebuie să-i găsești portița asta. E un jucător incredibil, care poate face diferența oricând.

Celălalt, Saleh Al Shehri, era un jucător tânăr la Al Raed, nu jucase foarte mult până să ajung eu acolo. Când am ajuns, el era în lot, nu prindea echipa pentru că era un jucător străin în fața lui, care fusese golgheter în sezonul trecut, dar încet, încet s-a impus în fața lui. O fire boemă, introvertită. Stătea numai în pătrățica lui, cu cercul lui restrâns de prieteni și cam atât. Un jucător foarte inteligent, care, atunci când intra în teren, făcea diferența în față. Știa să mă ajute tactic, să țină mingea, să se pună în slujba echipei. Transferul lui de la Al Raed la Al Hilal a fost un pas normal. M-am bucurat foarte mult pentru el.

Întotdeauna în echipa națională a Arabiei Saudite au fost cel puțin 7-8 titulari de la Al Hilal. În lot sunt cel puțin 12-15 jucători de la Al Hilal și atunci e normal ca eu să fi avut șansa să lucrez cu acești jucători fenomenali. Yasser Al-Shahrani e un jucător firav, o tehnică incredibilă, dar un jucător fragil din punct de vedere fizic. A crescut foarte mult în ultimii ani, a pus masă musculară, dar rămâne același jucător fragil. Are o calitate tehnică deosebită.

Acum, cel mai greu meci va fi următorul. Mie mi-e frică de meciul ăsta cu Polonia. Ei atât de mult vor sărbători și se vor bucura de această victorie încât mi-e teamă să nu uite că urmează un alt meci într-o perioadă destul de scurtă. Să nu uităm că vorbim despre niște jucători mari, unii dintre ei au câștigat de trei ori Liga cu Al Hilal. Eu sunt sigur că recompensă din partea Prințului Moștenitor din Arabia Saudită îi va motiva și mai mult. Meciul cu Polonia va fi mult, mult, mult mai greu decât cel cu Argentina. Mi-e teamă de prea multă euforie de partea Arabiei Saudite. Dacă ei vor rămâne cu picioarele pe pământ, eu cred că au șanse să câștige și cu Polonia. Au șanse mari acum, totul depinde doar de modul la care se raportează la următorul meci.

Eu nu cred că va fi eliminată Argentina din grupă. Ei tot timpul au început mai greu, inclusiv în 1990, cu Camerun, când au pierdut și au ajuns în finală. Eu cred că la valoarea lotului au șanse să iasă din grupe, categoric! Având în vedere numele mari din echipă, după această înfrângere e o presiune enormă. Sunt sigur că vor fi fricțiuni între jucători și cei din staff. Depinde numai de ei să se calmeze, să ia deciziile optime.

Vă reamintesc ce am văzut la televizor în ultimele zile: venirea în Qatar, modul în care Rodrigo De Paul dansa pe hol... nu numai pe el, ci toți ceilalți. Asta denotă că erau foarte relaxați", a spus Ciprian Panait, pentru Sport.ro.

  • Naționala Arabiei Saudite are în lotul pentru Cupa Mondială doar jucători din campionatul intern. Dintre cei 26, 12 evoluează pentru Al Hilal.

În grupa C, pe lângă Arabia Saudită și Argentina mai joacă Polonia și Mexic, formații care se vor întâlni în această seară, de la ora 18:00.

Modifică setările cookies