Suma reală pe care Borussia Dortmund o încasează după transferul lui Erling Haaland la Manchester City 

Borussia Dortmund Erling Haaland Manchester City Campionate externe
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 08:16
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 08:18

Erling Haaland (21 ani) este noul jucător al lui Manchester City din această vară, după cum a anunțat chiar clubul englez, prin intermediul unui comunicat oficial. 

Atacantul norvegian a semnat cu echipa lui Pep Guardiola, după luni întregi de speculații. Cluburi importante din fotbal s-au luptat pentru semnătura lui, precum Real Madrid, Barcelona sau PSG, însă „cetățenii” au ieșit învingători. Deși s-a scris că orice club îl ia pe Haaland va trebui să achite o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro, oficialii lui City au achitat doar 60 de milioane, după cum a anunțat presa engleză. 

Suma reală pe care Borussia Dortmund o încasează după transferul lui Erling Haaland 

Cele două cluburi au anunțat oficial transferul în cursul serii de marți, iar mutarea se va face la începutul lunii iulie. Plecarea lui Haaland nu a fost una surprinzătoare, însă aspectele financiare au fost cele care au „ținut prima pagină”. În ciuda celor 60 de milioane pe care Manchester City le achită pentru Haaland, se pare că suma nu va ajunge în totalitate către Borussia Dortmund. 

În comunicatul postat de nemți apare public și efectul financiar al transferului, iar conform acestora, încasările ar ajunge la un maximum de 40 de milioane de euro, cu 20 de milioane mai puțin decât clauza apărută în presă. 

„Cu realizarea transferului, managementul se așteaptă la un efect pozitiv în privința încasărilor, anul 2022/23 anunțându-se a avea o magnitudine în jurul a 35 de milioane - 40 de milioane de euro”, se arată în comunicat

Suma rămasă din încasări va merge către RB Salzburg, care a păstrat un procent din revânzarea fotbalistului, în momentul în care a semnat cu Borussia Dortmund, în iarna lui 2020. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!