Roman Abramovich se pregătește să cumpere un club din Turcia! Care e răspunsul oficialilor

Roman Abramovici Chelsea Campionate externe Roman Abramovici va cumpără un nou club de fotbal, vineri va fi făcut un anunț oficial! Despre ce echipă e vorba
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 12:42
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 13:05

Se pare că ​Roman Abramovicih a cumpărat un nou club de fotbal și vineri va fi făcut un anunț oficial, potrivit unor jurnaliști turci.

Oligarhul rus a pierdut controlul asupra lui Chelsea ca urmare a presupuselor legături cu Vladimir Putin, care a lansat invazia Rusiei în Ucraina.

  • Roman Abramovici va cumpără un nou club de fotbal, vineri va fi făcut un anunț oficial! Despre ce echipă e vorba

Chelsea are patru potențiali cumpărători în momentul de față, iar unul dintre acești sunt destul de aproape să achiziționeze campioana europeană. Pe fondul vânzării giganților din Premier League, se pare că miliardarul rus și-a gasit deja un alt club de fotbal.

Potrivit presei turce, Abramovich a achiziționat clubul Goztepe FC. Formația turcă este în prezent pe locul 18 în Super Lig și pare destinată retrogradării, după ce a acumulat doar 27 de puncte până acum în acest sezon.

Echipa îl are în componență pe fostul star al lui Chelsea, Franco Di Santo, care a avut trecut și pe la Blackburn Rovers și Wigan Athletic.

Abramovici pare să revină în fotbal după ce a fost proprietarul lui Chelsea timp de 19 ani. Rusul a finalizat achiziționarea clubului de pe Stamford Bridge de la Ken Bates în 2003 și i-a transformat într-o forță majoră în Premier League și în întreg fotbalul mondial.

Turcii neagă discuțiile cu Roman Abramovich

Totuși, un oficial al clubului turc s-a pronunțat cu privire la discuțiile cu oligarhul rus.

„Abramovici nu a ajuns la niciun acord și nu a vorbit cu nimeni despre preluarea clubului. Nu există așa ceva! Am citit în presă că Abramovici ar fi preluat clubul, dar nu este adevărat. Vom face anunțurile necesare atunci când discuțiile referitoare la aceste probleme vor fi serioase.”, a declarat Talat Papatya, președintele lui Goztepe.

Cel mai scump club din istoria sportului

Oligarhul rus sperase să-i vândă pe albaștrii pentru 3,5 miliarde de lire sterline, dar probabil va primi undeva la 3 miliarde de lire sterline. ​

Această sumă este momentan cea mai mare primită vreodată pentru vânzarea unui club sportiv. Până acum cea mai mare sumă primită pentru achiziționarea unui club este de 2,5 miliarde de lire sterline. Joseph Tsai plătea această sumă în 2019 pentru achiziționarea clubului din NBA, Brooklyn Nets.

Chelsea este pe punctul de a rata semifinala Ligii Campionilor, după înfrângerea cu 1-3 pe Stamford Bridge împotriva lui Real Madrid în sferturile de finală.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!