Pierre Webo rasism Sebastian Coltescu Spania Campionate externe

Pierre Webo, traumatizat dupa experienta din Spania! Cum a reactionat atunci cand i s-a strigat "Mori": "Daca nu esti de aici, nu intelegi"

Scandalul de rasism de la Paris a facut inconjurul lumii in ultima saptamana. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Decembrie 2020, 09:08
Data actualizarii: Sambata 19 Decembrie 2020, 09:14

Totul a pornit de la replica "ala negru" folosita de Sebastian Coltescu in momentul in care a incercat sa ii indice lui Ovidiu Hategan persoana pe care o voia sanctionata. 

Pentru Pierre Webo, antrenorul secund al celor de la Basaksehir, problema rasismului nu este noua. Pe vremea cand evolua in Spania, Webo s-a confruntat cu atacuri grave ale suporterilor. 

Intr-un interviu, oficialul turcilor si-a amintit de hartuirea la care a fost supus pe cand juca pentru Mallorca, club la care a evoluat intre 2007-2011.  

"Am primit insulte rasiste cand evoluam in liga spaniola, cand era la moda ca suporterii sa ii enerveze astfel pe jucatori. Nu pot sa spun daca Spania este o tara rasista. Sunt obiceiuri pe care le au, iar daca nu le cunosti cand ajungi din afara, nu intelegi.

Cel mai rau lucru pe care l-am auzit ca jucator a fost 'mori, mori'. Dorind moartea cuiva este cel mai grav, la Pamplona am auzit asta de cateva ori", a dezvaluit Webo, potrivit ESPN. 

Secundul lui Basaksehir a recunoscut, insa, ca nu toti oamenii erau rai cu el, atragand atentia asupra faptului ca fotbalistii sunt oricum privilegiati fata de persoanele de culoare care au altfel de meserii. 

Modifică setările cookies