Pierre Webo, traumatizat dupa experienta din Spania! Cum a reactionat atunci cand i s-a strigat "Mori": "Daca nu esti de aici, nu intelegi"

Pierre Webo, traumatizat dupa experienta din Spania! Cum a reactionat atunci cand i s-a strigat "Mori": "Daca nu esti de aici, nu intelegi"

Scandalul de rasism de la Paris a facut inconjurul lumii in ultima saptamana. 

Totul a pornit de la replica "ala negru" folosita de Sebastian Coltescu in momentul in care a incercat sa ii indice lui Ovidiu Hategan persoana pe care o voia sanctionata. 

Pentru Pierre Webo, antrenorul secund al celor de la Basaksehir, problema rasismului nu este noua. Pe vremea cand evolua in Spania, Webo s-a confruntat cu atacuri grave ale suporterilor. 

Intr-un interviu, oficialul turcilor si-a amintit de hartuirea la care a fost supus pe cand juca pentru Mallorca, club la care a evoluat intre 2007-2011.  

"Am primit insulte rasiste cand evoluam in liga spaniola, cand era la moda ca suporterii sa ii enerveze astfel pe jucatori. Nu pot sa spun daca Spania este o tara rasista. Sunt obiceiuri pe care le au, iar daca nu le cunosti cand ajungi din afara, nu intelegi.

Cel mai rau lucru pe care l-am auzit ca jucator a fost 'mori, mori'. Dorind moartea cuiva este cel mai grav, la Pamplona am auzit asta de cateva ori", a dezvaluit Webo, potrivit ESPN. 

Secundul lui Basaksehir a recunoscut, insa, ca nu toti oamenii erau rai cu el, atragand atentia asupra faptului ca fotbalistii sunt oricum privilegiati fata de persoanele de culoare care au altfel de meserii. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 27 ianuarie. 3.174 de cazuri noi și 77 de decese în ultimele 24 de ore
BRAT

Modifică setările cookies