Justitia rusa cere 7 ani de inchisoare pentru fotbalistii din nationala Rusiei care au rupt cu bataia un diplomat! Cererea de eliberare pe cautiune, refuzata

Kokorin si Mamaev, de la Zenit, jucatori si in nationala Rusiei, risca 7 ani de inchisoare.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Octombrie 2018, 17:10
Data actualizarii: Vineri 19 Octombrie 2018, 21:17

Justitia rusa a refuzat vineri punerea in libertate a fotbalistilor Pavel Mamaev si Aleksandr Kokorin dupa inculparea lor pentru "agresiune" si "huliganism" intr-o afacere care a starnit indignare in Rusia.

Sustinuta de antrenorul sau de la Zenit Sankt-Petersburg, Serghei Semak, cererea de eliberare a lui Aleksandr Kokorin a fost insotita, potrivit avocatului sau, citat de agentia TASS, de o propunere de cautiune de 10,4 milioane de ruble (circa 140.000 de euro).

Avocatul lui Pavel Mamaev, citat de agentia Interfax, a cerut eliberarea clientului sau, pentru ca acesta sa-si continue cariera de fotbalist.

Cei doi fotbalisti risca pana la sapte ani de inchisoare.

Kokorin si Mamaev au fost arestati dupa ce au agresat, pe 8 octombrie, cand erau vizibil in stare de ebrietate, mai multe persoane intr-o cafenea din centrul Moscovei. Printre cei agresati era un inalt functionar al ministerului rus al Comertului, Denis Pak. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arata cum Pak a fost lovit cu scaun in cap de Kokorin, iar Mamaev se batea cu un alt barbat.

Cateva minute inainte, cei doi fotbalisti si anturajul lor l-au batut in plina strada pe soferul unei prezentatoare de televiziune.

Gravitatea faptelor este sporita de insultele rasiste pe care cei doi jucatori i le-ar fi adresat lui Pak, care este de origine coreeana.

Persoanele agresate au refuzat sa-si retraga denunturile sau sa ajunga la un acord cu avocatii fotbalistilor.

Modifică setările cookies