Rapidul fanilor va juca pe Giulesti! Obiectiv: promovarea in liga a 4-a
Vineri 19 Octombrie 2018, 13:59

Rapidul fanilor va juca pe Giulesti! Obiectiv: promovarea in liga a 4-a

ACS Rapid Frumosii Nebuni ai Giulestiului, club infiintat si finantat exclusiv de fanii rapidisti, vrea sa promoveze in Liga a 4-a la finalul acestui sezon.

Dupa ce in returul editiei trecute a participat fara ca rezultatele sale sa fie luate in seama la compunerea clasamentului, echipa finantata exclusiv de fanii Rapidului a fost inscrisa, in aceasta vara, in Liga a 5-a, divizie aflata in administrarea Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti. In acest moment, in timp ce fostele glorii Daniel Niculae, Vasile Maftei sau Constantin Schumacher s-au distantat de Rapidul sprijinit de Primaria Sectorului 1, care evolueaza in Liga a 3-a, si au existat probleme juridice, echipa numindu-se FC R Bucuresti si avand sediul social intr-o garsoniera, echipa fanilor a primit CIS-ul cu denumirea Rapid, are adresa la Stadionul Giulesti si a fost infiintat pe 25 iunie 2017 (Rapidul istoric are ca data de nastere 25 iunie 1923).

Clubul finantat de fani isi vede linistit de treaba, initiatorii proiectului spunand de la inceput ca nu se doresc rezultate cu orice pret, ci in primul rand punerea fundatiei unui proiect serios si de viitor, care sa reziste incercarii timpului si care sa nu aiba nevoie de patroni, finantatori, actionari sau alti asemenea oameni providentiali.

Deocamdata, ACS Rapid FNG ocupa pozitia a 4-a in clasamentul Ligii a 5-a Bucuresti, la 5 puncte in spatele liderului AFC Atletico Bucuresti (18p), dar are un meci mai putin disputat. Echipa isi desfasoara meciurile de pe teren propriu pe arena Coresi, la cativa kilometri de Stadionul Giulesti, iar urmatoarea partida va fi disputata duminica, de la ora 17.00, in compania celor de la Benfica Nova Geracao, un club al expatilor portughezi stabiliti definitiv in Romania sau care lucreaza temporar in tara noastra.

Pana la demolarea Giulestiului, echipa fanilor planuieste sa mai joace cel putin 2-3 partide pe aceasta arena, pentru a-si lua la revedere asa cum se cuvine de la batranul stadion. In acest moment, clubul a trecut de granita a 100 de membri cotizanti si numarul acestora continua sa creasca.

Echipa propune niste jucatori tineri si cu potential

In acest moment, la Rapidul fanilor joaca niste tineri jucatori de perspectiva, care fie abia au terminat junioratul, fie se afla in ultimul an pana sa fie considerati seniori din punct de vedere al varstei. Printre acestia se afla Andrei Petrache (fundas central, fost in grupa 2000 a vechiului Rapid, cu care a cucerit titlul municipal in 2014 si 2016), Madalin Ivascu (fundas, a jucat cea mai mare parte a junioratului la AFC Rapid), Catalin Tanase (mijlocas ofensiv, transferat de la AFC Rapid, campion municipal in 2014 si 2016), Claudiu Mateianu (mijlocas ofensiv, transferat de la AFC Rapid), Rares Raiu (atacant, fost la grupa 2000 a vechiului Rapid, campion municipal in 2014 si 2016) si Andrei Dumitrescu (atacant, transferat de la Academia Rapid, doua campionate municipale si un campionat judetean).

Acestora li s-au alaturat jucatori cu experienta de la CS FC Dinamo, CS Afumati, CSM Oltenita sau Progresul Spartac. Daca reuseste promovarea in Liga a 4-a, clubul va infiinta cel putin o grupa de juniori, asa cum cere regulamentul, dar si pentru ca exista tot mai multe solicitari in acest sens, venite din partea unor parinti care vor ca fii lor sa evolueze pentru acest club.FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
LA MARUTA
Skivo, o zi în culisele vloggingului

06:20
Primele efecte ale valului de aer polar: ninsori și temperaturi mai mici cu 10 grade. Situația se va înrăutăți