FOTO L-a bătut măr pe Tyson Fury, acum a luat decizia. Marele anunț

Tyson Fury Box Oleksandr Usyk Box
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 17:21
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 17:31
Oleksandr Usik l-a învins la puncte, pe 19 mai, pe Tyson Fury, într-un meci având ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea, disputat la Riad.

Oleksandr Usik îl va înfrunta din nou pe britanicul Tyson Fury, pe care l-a învins recent, pe data de 21 decembrie la Riad, au anunţat, miercuri, organizatorii galei.

Revanșă pentru Tyson Fury

"Revanşa între campionul incontestabil Oleksandr Usik şi campionul Tyson Fury este prevăzută pentru 21 decembrie 2024, în timpul festivalului Riad Season", a anunţat Turki Alalshikh, preşedintele General Entertainment Authority pe contul de X (ex-Twitter).

Oleksandr Usik l-a învins la puncte, pe 19 mai, pe Tyson Fury, într-un meci având ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea, disputat la Riad.

Doi dintre arbitrii judecători i-au acordat victoria lui Usik (115-112, 114-113), în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Fury (114-113).

Usik, care deţinea centurile cu diamante ale versiunilor WBA, WBO şi IBF, şi-a adăugat în palmares şi centura WBC, care îi aparţinuse până atunci britanicului.

Pugilistul ucrainean este primul campion incontestabil al categoriei regină a boxului, după britanicul Lennox Lewis, care a reuşit această performanţă în 1999, la Las Vegas (SUA), după victoria în faţa americanului Evander Holyfield. În acel moment existau însă doar trei centuri ale "greilor''.

Oleksandr Usik a obţinut cu acea ocazie a 22-a sa victorie în tot atâtea lupte susţinute ca profesionist, în timp de Tyson Fury a suferit primul eşec din cariera sa, după 34 de victorii şi un egal.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!