SPECIAL Tyson Fury, o zi nereușită la munca în valoare de 100 de milioane de dolari. Culisele unui meci în care și Usyk a câștigat o sumă de bani uriașă

Tyson Fury Box Usyk Box
Alexandru Ganci
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 09:59
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 10:22

Cel mai așteptat meci al greilor din ultima perioadă s-a încheiat așa cum bănuiam, cu multe controverse. 

Echipa lui Usyk acuză arbitrul că nu a numărat suficient de repede si că l-a scăpat pe Fury de un KO, Fury spune că Usyk are maxilarul fracturat și că arbitrii l-au dezavantajat, iar managerii își freacă mâinile în așteptarea revanșei.

Câștigurile reale ale boxerilor sunt in general greu de aflat, dar până acum știm cu siguranță ca Fury a a câștigat in jur de 100 de milioane de dolari, iar Usyk aproape 65 de milioane. Chiar dacă o revanșă nu ar aduce aceeași rețetă financiară, ne putem aștepta la alte sume uriașe. 

Cum Fury a spus ca pentru el orice meci este o zi la munca și atât, se pare ca și zilele nereușite sunt extrem de bine plătite 

Analiștii finaniciari îl acuză pe Fury că vrea sa păcălească taxele din Marea Britanie

Fury a acceptat sa plătească un milion de dolari pentru a ajuta Ucraina, aflată în conflict militar cu Federația Rusă ca parte a negocierilor burselor de meci, dar britanicii consideră că această donație este doar un truc pentru a scăpa de taxele pe care trebuie sa le plătească acasă. 

Acest lucru ar contrazice însă acțiunile din trecut ale lui Tyson, care este cunoscut pentru ca a donat în trecut burse întregi pentru persoanele cu probleme de sănătate. 

Un meci în stil Fury 

Chiar daca s-a încheiat cu o victorie controversată în favoarea lui Usyk, meciul a fost spectaculos și plin de dramă specifică pe care o oferă Fury de fiecare dată, are momente spectaculoase, este pus în dificultate sau numărat, iar apoi revine neașteptat.

De data aceasta Tyson Fury nu a mai reușit sa revină pe final si sa câștige, diferența dintre cei doi fiind de doar câteva zeci de lovituri.

Acest lucru păstrează deschisă discuția unei revanșe, care va trebui totuși sa aștepte, pentru ca Fury vrea sa revină acasă, unde “am de dus niște copii la școală in fiecare zi”, iar Usyk vrea sa profite de suspendarea medicală pentru a putea sa se relaxeze după noua luni de pregătire. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!