Cosmin Gîrleanu Box profesionist Joaquin El Chapo Guzman Mexic Sinaloa Box

Cel mai talentat boxer român a plecat în Mexic și va debuta în boxul profesionist în Sinaloa!

Gîrleanu are primul meci la profesioniști pe 14 ianuarie, în fieful infamului Cartel de Sinaloa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 13:00
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 12:59

Cosmin Gîrleanu (23 de ani), multiplu campion naţional de cadeţi, juniori şi tineret, campion mondial şi vicecampion european de juniori şi medaliat cu argint la Europenele U22, singurul reprezentant al boxului masculin românesc la JO 2020, va face pasul oficial către profesioniști. 

Gîrleanu a lăsat Ștefan cel Mare pentru Sinaloa!

Principala speranță a boxului masculin românesc pentru Paris 2024, pugilistul a reziliat înțelegerea de amator cu CS Dinamo, după ce fusese format de CS Corvinul 1921 Hunedoara, și a semnat primul său contract de profesionist cu compania TM Boxing din Mexic, unde s-a relocat pentru a continua pregătirea. Fratele său, Daniel Gîrleanu (18 ani), este campion european de cadeți la categoria 54kg, medalie cucerită în 2020, și se anunță un talent la fel de mare. 

Boxerul a fost campion mondial de juniori în 2015 și a reușit calificarea la JO 2022, fiind singurul pugilist român în întrecerile masculine de la Tokyo, dar a acuzat deficiența condițiilor de pregătire pentru stagnarea sa din punct de vedere sportiv, de la lipsa unei alimentații adecvate la necesitatea găsirii unor sparring partners de nivel ridicat. Decizia sa a venit după ani de zile în care FRB nu a fost finanțată de MTS, iar sportivul a preferat să facă trecerea către țara unde boxul este considerat o adevărată religie. 

Va avea meciul de debut la profesioniști pe 14 ianuarie 2023

Noul său club a fost înființat în 2013, având în prezent birouri în Tijuana (Baja California), Los Mochis (Sinaloa) și Guadalajara (Jalisco). Gîrleanu este primul boxer din afara zonei latino-americane care semnează cu mexicanii și se pregătește la baza sportivă din Los Mochis, un oraș de coastă din provincia Sinaloa. Cei mai importanți boxeri aflați sub contract cu TM Boxing sunt Abraham "Choko" Rodriguez, Isaias "Bestia Jr." Lucero Jr., Kenia Enriquez, Armando Appel și Francisco "Chino" Lopez

De boxerul român se ocupă impresara Antonela Maria Obreja, fosta soție a lui Rudel Obreja, plus antrenorul Eric Ibarra și managerul sportiv Felipe Leon. În următorii doi ani, Gîrleanu urmează să-și aleagă o categorie preferată în limitele super flyweight (super muscă / 52,1kg) și super bantamweight (super cocoș / 55,2kg) și să-și construiască un palmares bun la profesioniști, care să-l promoveze către o centură mondală, începând cu 2025. Gîrleanu va debuta în boxul profesionist pe 14 februarie 2023, cu ocazia galei în care cap de afiș este lupta dintre Isaias Lucero (11-0) și Ricardo Banuelos (18-7-1). 

Sinaloa, cunoscut mai ales din cauza lui "El Chapo"

Sinaloa este un stat din Vestul Mexicului, cu ieșire la Golful Mexicului din Oceanul Pacific. Un stat cu o agricultură foarte dezvoltată, care produce legume, fructe, cereale și produse de origine animală exportate pe tot cuprinsul continentului american, Sinaloa a căpătat în ultimele decenii un renume negativ din cauza Cartel de Sinaloa (CDS), una dintre cele mai puternice și periculoase organizații criminale din lume, fondat în 1987 de Joaquin Guzman Loera, cunoscut ca "El Chapo"Hector Luis "El Guero" Palma Salazar, Ismael "El Mayo" Zambada și Juan Jose "El Azul" Esparragoza Moreno.

Cu sediul în Culiacan, la doar 200km de Los Mochis, organizația se ocupă cu producția și traficul de droguri, traficul de carne vie și de arme, contrabandă, spălare de bani, asasinate și răpiri pe cinci continente. Se estimează că CDS este rezonsabil pentru 25% dintre drogurile care intră în SUA, în special fentanil, cocaină și heroină, activitate ce ar aduce venituri anuale estimate la aproape 40 de miliarde de dolari.

Foto - Cosmin Gîrleanu (FB)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!