Strigăt disperat al lui Rudel Obreja din închisoare: "Am cancer cu metastaze. Vreau să trăiesc!"

Rudel Obreja Elena Udrea Federatia Romana de Box Gala Bute Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Iulie 2022, 23:20
Data actualizarii: Duminica 17 Iulie 2022, 23:19
Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, este bolnav de cancer și cere întreruperea executării pedepsei pentru a se trata.

Recent, soția lui Rudel Obreja a dezvăluit că fostul președinte al FR Box se află în stare critică la spital, fiind "dus foarte târziu în afara Penitenciarului Jilava".

Strigăt disperat al lui Rudel Obreja din închisoare: "Am cancer cu metastaze. Vreau să trăiesc!"

Duminică seară, Obreja a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care spune că are nevoie de tratament în "condiții umane", descrie modul în care trăiește în penitenciar și cere întreruperea executării pedepsei.

“Dragii mei prieteni,

Țin să vă mulțumesc din inimă tuturor celor care v-ați mobilizat exemplar în susținerea cauzei mele, a VIEȚII MELE, a DREPTULUI de a TRĂI, alături de soție, de copiii mei,de voi toți.

Am nevoie de tratament in condiții UMANE, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce:

- stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;

- sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp , zi și noapte

- nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate!

VREAU SĂ TRĂIESC!

Dar pentru asta am nevoie de Proceduri…

Rog respectuos Comisia de specialitate  din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea și prezentarea  Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit pentru data de 20.7.2022.

Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiza al INML îmi complică șansele!

Actele aflate la Dosarul medical, întocmite de cele doua Spitale sunt CLARE, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze.       

CRUNT!

Cu VOIA LUI DUMNEZEU, am șanse să mă pot trata/ opera.

Repet, orice întârziere le diminuează!

Chiar dacă am avut parte de două condamnări NELEGALE, de încălcarea  Legilor și a Constituției României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte.

După cum vedeți, apelez la Respectarea Legii, în această Țară…

OPTIMIST…CURABIL…măcar de CANCER!”

Rudel Obreja a fost condamnat la închisoare în dosarul "Gala Bute"

În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat. 

Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită. 

Procurorii au arătat în rechizitoriu că, în 24 iunie 2011, a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box. În baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare în valoare de 8.116.800 lei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!