Jose Mourinho Jurgen Klopp Liverpool Manchester City Pep Guardiola Anglia

Revolta GRANZILOR! Jose Mourinho si Jurgen Klopp dezamagiti de hotararea TAS: "Este un DEZASTRU! Si-a deschis CIRCUL usile!"  

Managerii lui Tottenham Hotspur si Liverpool au atacat hotararea de a o reprimi pe City in UCL! 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Iulie 2020, 20:15
Data actualizarii: Marti 14 Iulie 2020, 20:20

Luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis sa reduca pedeapsa aplicata lui Manchester City pentru incalcarea regulilor de Fair Play Financiar. Initial, clubul de pe Etihad Stadium fusese amendat cu 30 de milioane de euro si i se aplicase si o suspendare de doi ani din competitiile organizate de UEFA! Totusi, comisia de la TAS a considerat ca pedeapsa este prea mare si a decis sa anuleze complet suspendarea cetatenilor, iar amenda a fost redusa la doar 10 milioane de euro. 

Jose Mourinho nu s-a ferit sa comenteze in termeni foarte duri situatia echipei pregatite de Pep Guardiola. 

"Este un dezastru! O decizie rusinoasa. Daca Manchester City nu e vinovata, e o rusine sa ii dai o amenda de cateva milioane. Daca nu esti vinovat, nu ai de ce sa fii pedepsit. Pe de alta parte, daca esti vinovat, ar trebui sa fii exclus! Oricum ar fi, e un dezastru! 

Nu spun ca Manchester City este vinovata. Nu ii critic pe cei de la City aici, critic decizia. Cred ca FFP (n.r. Fair Play Financiar) a murit, asa ca noii patroni probabil ca se vor simti invitati sa isi faca de cap. ‘Circul si-a deschis usile, hai sa profitam’", a tunat fostul manager al lui Real Madrid, conform The Guardian. 

Nici Jurgen Klopp nu este multumit de ce s-a intamplat in acest caz si si-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibilitatea ca regulile Fair Play-ului Financiar sa nu mai conteze.

"Chiar sper ca FFP va ramane pe pozitii, pentru ca stabileste macar cateva granite pana la care poti merge cu banii. Cred ca e bine pentru fotbal. Daca te apuci sa le dai voie celor mai bogati oameni si celor mai bogate tari sa faca ce vor in fotbal, atunci s-ar putea ca ideea de concurenta sa devina o iluzie. 

Cred ca asta ar conduce automat la o liga mondiala cu doar 10 cluburi. Nu stiu exact care sunt acestea, nu tine de numele lor ci de numele celor care le conduc. 

Personal, sunt multumit dintr-un anumit punct de vedere ca City va evolua in UCL la anul, pentru ca asta le va incarca programul si le va fi mai dificil sa se lupte pe plan intern. Dar nu cred ca ziua de ieri a fost una buna pentru fotbal si cred ca echipele trebuie sa fie protejate prin FFP. Ideea de la care s-a plecat a fost aceea de a ne asigura ca nimeni nu cheltuieste prea mult, ca sursele de finantare ale cluburilor sunt naturale si corecte", a spus si managerul lui Liverpool. 

Manchester City va termina pe locul 2 campionatul din Anglia si va evolua in urmatoarea editie a grupelor UCL. 

Modifică setările cookies