Premier League case de pariuri jocuri de noroc Anglia

Premier League a făcut anunțul! Treptat, casele de pariuri nu vor mai vira bani către eșalonul de elită din Anglia 

Revizuirea legii jocurilor de noroc a avut efecte și în lumea fotbalului din Anglia.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 12:54
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 12:55

În septembrie 2021, a fost dezvăluită revizuirea legii jocurilor de noroc, conform Insider Sport, iar presa sportivă a anunțat faptul că Premier League ar putea pierde parteneriate uriașe cu casele de pariuri. 

Publicația Mirror a scris la începutul anului că echipele din prima ligă engleză ar sesiza pierderi în valoare de 63 milioane de lire sterline (73 milioane de euro).

Fără jocuri de noroc sponsorizate

Premier League a contactat deja cluburile în vederea eliminării treptate a companiilor de jocuri de noroc, potrivit Sky Sports. Echipele care au contracte semnate cu casele de pariuri vor fi nevoite ca până în campania 2024/25 să se debaraseze de ele. 

Sursa citată notează că 14 cluburi din Premier League vor trebui să adopte reglementarea impusă de competiția profesionistă. 

Din Big 6, doar trei echipe sunt sponsorizate de case de pariuri. Tottenham Hotspur, Arsenal și Chelsea. Pe lista cluburilor care au încheiat parteneriate cu companii de jocuri de noroc, se numără Burnley, Everton și Leicester, West Ham,  Leeds, Newcastle și Wolves, conform The Punters Page.

Guvernul luptă pentru eliminare

Sky Sports a mai punctat faptul că guvernul vizează o interdicție legislativă cu privire la eliminarea sponsorizărilor caselor de pariuri, în cazul în care cluburile nu vor dori să respecte acest aspect într-un mod voluntar.

Un analist financiar sportiv a specificat, conform sursei anterior menționate, că trupele din Big 6 (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur) urmează să suporte interdicția voluntară a caselor de pariuri, din moment ce niciuna nu deține firma propriu-zisă pe tricou.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!