Frenkie de Jong Barcelona Chelsea Manchester United Anglia

Concurență din Premier League pentru Manchester United! Clubul care a intrat pe fir în cazul lui De Jong 

Frenkie de Jong (25 ani) ar putea pleca de la FC Barcelona în această vară, aflându-se pe lista mai multor cluburi importante. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 02 Iulie 2022, 08:22
Data actualizarii: Sambata 02 Iulie 2022, 08:25

Mijlocașul neerlandez a fost asociat cu o posibilă plecare la Manchester United, după ce catalanii s-au arătat dispuși să îl lase să plece în schimbul unei sume importante de bani. De Jong și-a exprimat dorința de a rămâne pe Camp Nou, însă Barcelona a început negocierile cu United, dar sumele propuse de oficialii „diavolilor roșii” nu au fost încă pe placul conducerii catalane. 

Nu doar United este interesată de Frenkie de Jong însă, iar United are „concurență” chiar din Premier League. Conform The Guardian, Chelsea a intrat pe fir și urmărește atent situația fotbalistului din Țările de Jos, pentru a găsi o cale de transfer. 

Chelsea, interesată de Frenkie de Jong

Sursa citată informează că gruparea londoneză ar fi pe fază în cazul în care nu se realizează transfeul lui De Jong la Manchester United, pentru a face o ofertă. Principalul atu al echipei care este pregătită de Thomas Tuchel este faptul că va juca în Champions League în sezonul următor, în timp ce gruparea de pe Old Trafford va evolua în Europa League. 

Chelsea l-ar fi urmărit pe Frenkie de Jong încă dinainte de a pleca de la Ajax Amsterdam la FC Barcelona, în 2019. Prioritatea echipei de pe Stamford Bridge este să întărească însă apărarea și atacul, după plecările lui Rudiger, Christensen și Lukaku, dar și posibilele transferuri ale lui Azpilicueta și Marcos Alonso. 

  • 60 de milioane de euro este cota lui Frenkie de Jong conform Transfermarkt. 
  • 86 de milioane de euro a achitat Barcelona în schimbul său în 2019. 
  • 137 de meciuri a jucat pentru gruparea catalană, având 12 goluri și 17 assist-uri. 
  • 43 de prezențe are De Jong la naționala Țărilor de Jos. 
Modifică setările cookies