Anglia

Pep Guardiola, despre lupta cu Liverpool pentru titlul din Premier League: ”Nu suntem proști! Dacă facem asta, vor fi campioni”

Manchester City și Liverpool merg cap la cap pentru câștigarea campionatului.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2022, 14:01
Data actualizarii: Joi 21 Aprilie 2022, 14:04

Cu șase etape înainte de finalul sezonului regulat, cei doi ”titani” ai fotbalului din Anglia, Manchester City și Liverpool, sunt despărțiți de doar un punct, iar disputa pentru titlul din Premier League este mai interesantă ca oricând.

În ultima etapă, Liverpool a trecut fără emoții de Manchester United, scor 4-0, în timp ce Manchester City a trecut de Brighton cu greu, scor 3-0. Toate golurile au venit după minutul 52.

La finalul partidei, Pep Guardiola a vorbit despre lupta pentru titlul și despre șansele echipei sale, în comparație cu șansele elevilor lui Jurgen Klopp. Antrenorul spaniol susține că orice pas greșit făcut de echipa sa îi va transforma pe ”cormorani” în campioni.

"Nu suntem proști! Dacă facem un singur egal, pierdem două puncte, iar Liverpool va fi campioană. Dacă vom câștiga toate meciurile, vom fi campioni. Jucătorii știu asta.

Știm meciurile grele pe care le avem, trebuie să repetăm evoluția cu Brighton și să le câștigăm pe toate. Dacă facem asta, vom sărbători, dacă nu, vom felicita Liverpool.

”11 luni de muncă s-au redus la o lună”

S-a întâmplat acum câțiva ani - am câștigat 14 la rând pentru a fi campioni. Dacă vom câștiga toate meciurile vom fi campioni. Depinde mult și de oboseală și accidentări, depinde și de Liga Campionilor. Mai avem doar o lună, poate cinci săptămâni din acest sezon. 11 luni de muncă s-au redus la o lună, vom face tot ce putem pentru a fi cei mai buni în acele jocuri.

Vom avea trei meciuri dificile în deplasare, la Leeds, West Ham și Wolves, dar în total sunt doar șase meciuri și vom face tot posibilul să le câștigăm, după aceea cine știe ce se va întâmpla. Ne confruntăm cu una dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului, au de toate.

Nu ne permitem să pierdem niciun punct. Dar am jucat cu această presiune, fiind nevoiți să câștigăm. Când se întâmplă matematic, este pentru că ne-am descurcat foarte bine. Dacă întrebi fiecare club care este ținta lor, este să se califice în Liga Campionilor. Am făcut-o din nou", a susținut managerul echipei Manchester City, Pep Guardiola.

Manchester City este lider în Premier League, cu 77 de puncte în 32 de meciuri, în timp le Liverpool este pe locul secund, cu 76 de puncte. Ambele echipe au pierdut un singur duel în ultimele 15 dueluri.

În ultimii ani, cele două echipe au dominat competiția internă. În ultimele patru sezoane, Manchester City a cucerit trei titluri, iar Liverpool unul, fiind, de fiecare dată, rivale în lupta pentru cucerirea campionatului din Anglia. 

În acest sezon, cele două echipe mai au, de asemenea, șansa de a câștiga UEFA Champions League, fiind posibilă o finală între ele, dacă cormoranii trec de Villareal, respectiv Manchester City de Real Madrid. În ultima dispută directă, Liverpool a trecut de ”cetățeni” în semifinalele FA Cup, într-un meci transmis în direct pe PRO Arena.

Modifică setările cookies