Anglia

Serena Williams și Lewis Hamilton, gata să investească la Chelsea! Anunț surprinzător venit din Anglia

Miliardarul Roman Abramovich este forțat să vândă clubul Chelsea după sancțiunile impuse din cauza invadării Ucrainei de către armata rusă.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2022, 12:55
Data actualizarii: Joi 21 Aprilie 2022, 12:55

Banca din New York Raine Group a desemnat patru finaliști patru cumpărarea clubului Chelsea, iar printre aceștia se află și un grup britanic în care se află, printre alții, Sir Martin Broughton și Lord Sebastian Coe.

Serena Williams și Lewis Hamilton, gata să investească la Chelsea

Grupul condus de Sir Martin Broughton ar urma să fie susținut de mai mulți investitori, inclusiv de jucătoarea de tenis Serena Williams și pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, anunță Sky, care precizează că ambele staruri ale sportului mondial sunt dispuse să investească câte 10 milioane de lire sterline.

"Implicarea lor în licitația de la Chelsea este neașteptată, mai ales că Sir Lewis este fan al lui Arsenal. Totuși, Sir Lewis și doamna Williams sunt de câteva săptămâni în discuții cu grupul condus de Sir Martin"

O sursă apropiată a grupului a spus că adăugarea Serenei Williams și a lui Lewis Hamilton pe lista investitorilor a fost o decizie importantă, având în vedere experiența lor de a construi branduri sportive globale", a scris sursa citată.

  • Martin Broughton (75 de ani) este un om de afaceri britanic, fost președinte al clubului Liverpool și al companiei British Airways.

Serena Williams (40 de ani) este câștigătoare a nu mai puțin de 23 de titluri de Grand Slam în carieră, iar din tenis a obținut venituri de aproape 95 de milioane de dolari. Americanca nu a mai jucat într-un meci oficial de la Wimbledon 2021, acuzând probleme medicale.

Lewis Hamilton (37 de ani) a cucerit de șapte ori titlul mondial în Formula 1, ultima dată în 2020, iar acum se pregătește pentru Marele Premiu al Emiliei-Romagna, care se dispută în acest weekend.

Cine a rămas în cursa pentru cumpărarea clubului Chelsea și când va fi anunțat câștigătorul

Aceștia sunt Steve Pagliuca, miliardarul american care deține clubul de baschet Boston Celtics (NBA) și echipa de fotbal Atalanta Bergamo (Serie A), miliardarul american Todd Boehly, care deține acțiuni la Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) și Los Angeles Sparks (WNBA), asocierea de afaceriști britanici Jonathan Goldstein - Sir Martin Broughton - Lord Sebastian Coe și familia Ricketts, condusă de finanțistul miliardar Thomas S. Ricketts, care deține clubul Chicago Cubs (MLB). Oferta minimă pentru achiziția clubului de pe Stamford Bridge trebuie să fie 3 miliarde de lire sterline (3.61 miliarde euro), iar anunțarea câștigătorului urmează să aibă loc în luna mai 2022

Oligarhul Roman Abramovich, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin și al Kremlinului, a fost sancționat de guvernul britanic, pe 10 martie, după ce armata rusă a atacat Ucraina și la o săptămână după ce afaceristul anunțase că vrea să vândă Chelsea. Toate proprietățile și conturile acestuia au fost înghețate și nu se știe dacă Abramovici poate intra în posesia sumei cu care câștigătoarea Champions League din sezonul trecut se va vinde.

Chelsea a primit licență specială de funcționare, valabilă până la finalul acestui sezon, pentru a-și putea continua activitatea și a evita intrarea în faliment. Abramovici, care are o avere estimată la 14 miliarde de dolari, are blocată suma de 7 miliarde de dolari în conturile băncilor britanice din Insula Jersey, teritoriu aflat pe lista puținelor paradisurile fiscale din Europa.

Modifică setările cookies