Liverpool a câștigat Carabao Cup după un final dramatic! Virgil van Dijk, eroul ”cormoranilor”

chelsea - liverpool Carabao Cup Virgil van Dijk Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Februarie 2024, 19:47
Data actualizarii: Duminica 25 Februarie 2024, 19:49

Chelsea și Liverpool s-au înfruntat în finala Carabao Cup duminică seară, 22 februarie. Partida s-a încheiat 1-0 în favoarea ”cormoranilor”, după un final dramatic.

Cele două cluburi și-au dat întâlnire pe ”Wembley” la finalul weekend-ului. După 90 de minute, tabela de marcaj a indicat 0-0, iar partida dintre Chelsea și Liverpool a continuat în prelungiri.

Liverpool a câștigat Carabao Cup după un final dramatic! Virgil van Dijk, eroul ”cormoranilor”

În minutul 118, Virgil van Dijk s-a înălțat deasupra defensivei adverse în urma unui corner executat DE Kostas Tsimikas și l-a învins cu o lovitură de cap elegantă pe Dorde Petrovic, portarul lui Chelsea.

Liverpool și-a asigurat, astfel, al doilea Carabao Cup din era lui Jurgen Klopp, tehnicianul neamț care va părăsi trupa din Merseyside la finalul acestei stagiuni.

În urmă cu doi ani, ”cormoranii” și-au adjudecat Cupa Ligii după ce au învins-o tot pe Chelsea, dar la loteria penalty-urilor. 11-10 a fost atunci scorul la loviturile de departajare, după 0-0 în 120 de minute.

Formația de pe ”Anfield” a reușit să o învingă pe Chelsea cu 10 absențe anunțate înainte de finală. Trent Alexander-Arnold, Alisson, Stefan Bajcetic, Diogo Jota, Curtis Jones, Joel Matip, Darwin Nunez, Mohamed Salah, Dominik Szoboszlai și Thiago sunt accidentații de la Liverpool.

Gravenberch s-a accidentat și a fost scos cu targa în timpul finalei Carabao Cup

Liverpool a fost izbită de ghinion în timpul finalei cu Chelsea și a pierdut un jucător, pe lângă cele 10 absențe deja existente. Ryan Gravenberch s-a accidentat în prima jumătate de oră și a fost evacuat de pe suprafața terenului cu targa. În locul său, Jurgen Klopp l-a introdus pe Joe Gomez pentru restul partidei.

Fotbalistul a fost călcat de către Moises Caicedo, iar staff-ul medical de pe ”Wembley” a intrat numaidecât pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale neerlandezului.

Ryan Gravenberch, cotat de site-urile de specialitate la nu mai puțin de 35 de milioane de euro, a fost adus de Liverpool în toamna lui 2023 de la Bayern Munchen pentru 40 de milioane de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!