Manchester City Erling Haaland Pep Guardiola Premier League Anglia

Guardiola are încredere în Haaland: „Va sparge recordul ăsta sigur, dar trebuie să facă la fel ca ei!” La ce s-a referit antrenorul când a spus asta

Pep Guardiola a vorbit încă odată despre Erling Haaland, starul norvegian adus de Manchester City în perioada de mercato recent încheiată.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 16:07
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 17:06

Erling Haaland este o mașinărie de goluri și la Manchester City. Starul norvegian, cotat la 150 milioane de euro, potrivit site-urilor de specialitate, a înscris în Premier League până acum nu mai puțin de 17 goluri în 11 apariții în tricoul "cetățenilor".

Pep Guardiola l-a mai lăudat pe Haaland și în trecut și o face în continuare. Antrenorul grupării de pe Etihad a specificat despre Erling Haaland că atacantul este în stare să doboare recordul golurilor marcate într-un sezon, deținut în prezent de Andy Cole și Alan Shearer (34 goluri), dacă va continua în același ritm cu care i-a obișnuit pe toți.

„Nu trebuie să fiu vreu ngeniu, dacă el continuă în acest ritm cu golurile pe care le dă meci de meci, va sparge recordul, cu siguranță. Dar, în fotbal poate marchezi și pentru câteva zile te oprești. Nu știu.

Nu am vorbit cu el, cred că e fericit când echipa câștigă și nu atunci când pierde. 

Toți atacanții pe care i-am văzut în careira mea, Samuel Eto'o, Messi, Robert Lewandowski, Thomas Muller, Sergio Aguero, toți au o ambiție incredibilă de a înscrie. Trebuie să fie și el la fel”, a spus Guardiola, potrivit GOAL.com.

Cifrele lui Erling Haaland

Erling Haaland și-a făcut junioratul la Bryne FK, a trecut pe la Molde, Red Bull Salzburg și Borussia Dortmund, înainte să semneze la începutul lui iulie 2022 cu Manchester City.

La trupa de pe Signal Iduna Park, Haaland a marcat 86 de goluri în 86 de meciuri, iar la formația de pe Etihad are deja 22 de reușite în 15 jocuri.

  • La națională, norvegianul a fost selecționat de 23 de ori și s-a impus pe tabelă cu 21 de goluri

Trofeele lui Haaland:

  • Cupa Germaniei (20/21 cu Borussia Dortmund)
  • Titlu de campion al Austriei (18/19 cu Red Bull Salzburg)
  • Cupa Austriei (18/19 cu Red Bull Salzburg
Modifică setările cookies