Cele 20 de secunde de TEROARE pentru Emiliano Sala! Simulatorul zborului arata cum s-a prabusit avionul in Canalul Manecii. VIDEO

Ancheta in cazul mortii lui Emiliano Sala este aproape de finalizare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019, 17:56
Data actualizarii: Marti 26 Februarie 2019, 18:15

Autoritatile britanice au dezvaluit noi detalii din cadrul anchetei avionului prabusit in Canalul Manecii, in care fotbalistul Emiliano Sala a murit, iar pilotul este disparut.

Avionul Piper Malibu in care se aflau cei doi a plonjat in gol timp de 20 de secunde si s-a intors la 180 de grade inainte sa ajunga pe fundul marii.

  • Cele 20 de secunde de TEROARE pentru Emiliano Sala! Simulatorul zborului arata cum s-a prabusit avionul in Canalul Manecii. VIDEO

Datele recuperate arata ca pilotul David Ibbotson si-a urmat ruta planificata pana cand a dat de dificultate la 12 mile nautice sud de Guernsey.

Altitudinea a scazut de la 1200 de metri la doar 480 de metri in doar 20 de secunde, s-a intors la 180 de grade, apoi s-a ridicat la 700 de metri, dupa care a disparut de pe radare.

Epava avionului a fost gasita la doar 30 de metri distanta de locul in care aparatul a fost vazut ultima data pe radar, pe fundul Canalului Manecii.

Noi imagini cu ramasitele avionului au fost publicate, alaturi de inregistrarile ultimelor miscari ale avionului.

 

Sala, mesaje de teama in timpul zborului!

In timpul calatoriei, Sala le-a trimis mesaje prietenilor sai in care spunea ca este inspaimantat si ca avionul pare ca se rupe in bucati. Chiar s-a rupt in trei bucati in urma prabusirii, iar ramasitele sunt pe fundul marii.

Avionul a zburat la altitudini cuprinse intre 1200 de metri si 1500 de metri, pana cand pilotul a cerut permisiunea sa coboare sub plafonul norilor. Avionul a facut o curba la dreapta, apoi una la stanga, iar apoi pilotul a fost intrebat daca inca o coborare este necesara, la care el a raspuns: negativ.

10 minute mai tarziu, pilotul a cerut sa coboare din nou. A fost ultimul mesaj radio cu turnul de control.

Potrivit inregistrarilor radio, Ibbotson a devenit complet dezorientat, cu schimbari dese de altitudine, intre 1400 de metri, 1300 metri si inapoi la 1500 de metri.

Planul de zbor al pilotului era inregistrat intr-o tableta care se afla la bord, insa aceasta nu a fost gasita in epava.

Avionul nu era echipat cu aprat de inresgitrat date in caz de accident si nici cu inregistrare adio din cabina, acestea nefiind necesare unor astfel de aeronave.

 

Avionul s-a rupt in trei bucati!

Aeronava in care zbura Emiliano Sala a fost gasita in trei bucati tinute impreuna de calburile electrice. Motorul era desprins de cockpit, iar partea din spate a fuselajului era desprinsa de partea din fata. Aripile avionului nu au fost gasite.

Autoritatile au recuperat cadavrul lui Emiliano Sala, in timp ce corpul pilotului este in continuare disparut.

Autopsia a indicat ca Sala a murit din cauza loviturilor puternice la cap si trunchi iar jucatorul a fost identificat in urma amprentelor.

Familia pilotului a strans aproape 300.000 de euro din donatii, iar cautarile private vor fi demarate in perioada urmatoare. 

Modifică setările cookies