VIDEO Kamila Valieva, decizie definitivă despre participarea la Jocurile Olimpice. Ce a hotărât TAS cu privire la patinatoarea din Rusia

Kamila Valieva caz dopaj jocurile olimpice beijing 2022 patinaj artistic Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 08:34
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 08:48

Cu o zi înainte de debutul probei de patinaj artistic, individual feminin, TAS a oferit un răspuns cu privire la cazul rusoaicei Kamila Valieva.

TAS a ridicat suspendarea provizorie asupra patinatoarei de 15 ani, astfel că aceasta va putea participa la competiția olimpică.

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă, trimetazidină, la un control efectuat în luna decembrie, al cărui rezultat a fost anunţat în cursul Jocurilor Olimpice de la Beijing. 

Cazul Valieva vine în momentul în care sportivii ruşi participă la aceste Jocuri sub drapelul Comitetului Olimpic Rus, după ce ţara lor are interdicţie la Olimpiadă din cauza unui uriaş scandal de dopaj instituţionalizat, pe care Moscova l-a negat de ani de zile.

Favorită la titlul individual, Valieva a impresionat în proba pe echipe cucerind medalia de aur şi devenind prima patinatoare din istorie care a reuşit o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice.

Antrenament în lacrimi

Patinoarul pe care s-a antrenat sâmbătă Valieva a fost în centrul atenţiei. Rusoaica a sosit în jurul orei 13:50 (ora Chinei) cu echipa sa şi cu altă patinatoare rusă, Anna Shcherbakova, campioana mondială. După ce a schimbat câteva cuvinte cu colega sa, Valieva a intrat prima pe gheaţă la 13:55 pentru a exersa.

Valieva a început antrenamentul. După ce a efectuat programul său scurt la care a căzut la prima săritură, triplu axel, ea s-a îndreptat spre antrenoarea sa, Eteri Tutberidze, izbucnind în lacrimi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!