Alte sporturi

FOTO Prima reacție oficială a Kamilei Valieva după dezastrul de la Olimpiadă. Cum a reacționat sportiva acuzată de dopaj 

Kamila Valieva a încheiat pe locul patru în concurs individual feminin de patinaj artistic, de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 13:07
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 13:14

Considerată favorită pentru titlul olimpic, rusoaica de 15 ani nu a făcut față presiunii scandalului în care a fost implicată după ce a a fost depistată pozitiv la trimetazidină la un control antidoping efectuat pe 25 decembrie în cursul Campionatelor Rusiei, de către Agenţia rusă antidoping (RUSADA).

Sportiva a avut o evoluţie slabă în programul liber, căzând şi dezechilibrând-se de mai multe ori, şi a ratat clasarea pe podiumul olimpic.

Cu capul în mâini la sfârşitul prestaţiei sale, Valieva, care a patinat ultima, a rămas apoi mult timp în zona "kiss and cry", plângând, consolată de antrenoarea sa, Eteri Tutberidze.

Prima reacție a Kamilei Valieva după experiența olimpică 

"Vă mulțumesc tuturor! Sunt recunoscătoare! Mereu îmi voi aminti, vă voi mulțumi și voi patina pentru voi. Prima mea Olimpiadă s-a încheiat și vreau să le mulțumesc celor care m-au îndreptat spre cel mai mare eveniment din viața mea de sportiv - antrenorilor mei. 

Cu voi alături de bine, mă simt protejată și pregătită să trec orice test. Vă mulțumesc că mă ajutați să fiu mai puternică", a fost primul mesaj transmis de Valieva după participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. 

Modifică setările cookies