VIDEO "Urăsc acest sport! Nu mai calc pe gheață în viața mea!". După cazul Valieva, delegația Rusiei e zguduită de un nou scandal

jocurile olimpice beijing 2022 Alexandra Trusova patinaj artistic Rusia Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 08:56
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 09:04

Finala feminină de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice a fost marcată de numeroase momente tensionate.

Kamila Valieva, sportiva implicată într-un imens scandal de dopaj, a cedat la programul liber și a făcut mai multe greșeli, încheind competiția pe locul patru.

Medalia de aur i-a revenit colegei de echipă Anna Shcherbakova, urmată de Alexandra Trusova și japoneza Kaori Sakamoto.

Medaliata cu argint a intrat în istoria patinajului artistic după evoluția de la Beijing, reușind pe parcursul programului să execute cinci sărituri cvadruple, toate aterizate perfect.

Cu toate acestea, punctajul obținut nu a fost suficient decât pentru poziția secundă, fapt care a dezamăgit-o profund pe rusoaica de 17 ani, care a fost surprinsă de camerele de filmat în timp ce striga: 

"Niciodată în viaţă... Urăsc acest sport! Urăsc acest sport! Urăsc toate asta... nu mă voi duce (la festivitatea de premiere), nu vreau să mă duc.

În viața mea nu mai calc pe gheață. Nu se poate așa ceva. Toată lumea are o medalie de aur, numai eu nu. Este imposibil, este imposibil. Urăsc acest sport!".

Schimbare de atitudine la conferința de presă

În timpul declarațiilor pe care le-a oferit în fața presei, Alexandra Trusova și-a schimbat prespectiva, mărturisind că se va gândi atent la decizia pe care o va lua cu privire la viitorul său. 

"A fost multă emoţie. Şi mă voi gândi şi voi lua mai târziu o decizie în legătură cu ce voi face în viitor. "Am făcut tot ce am putut, am vrut să plâng, atunci am plâns, asta e tot. De trei săptămâni sunt singură, fără mama, fără câinele meu", a explicat Trusova. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!