Tenis

„Niciodată nu m-am comportat ca un nebun pe teren. Nu am rupt nicio rachetă!” Ce sport urmărește Rafa Nadal non-stop la TV

Rafael Nadal a povestit care sunt planurile sale de viitor și cum își petrece timpul în perioada de recuperare. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 14:30
Data actualizarii: Marti 19 Octombrie 2021, 14:38

Rafael Nadal nu a mai jucat un meci oficial de tenis din 6 august, când pierdea în optimile turneului de la Washington, în fața sud-africanului Lloyd Harris. Stând acasă pentru a se recupera din punct de vedere fizic, cel mai titrat jucător din istoria competiției de la Roland Garros a explicat, într-un interviu acordat Punto de break, pasiunea pentru golf și cât timp petrece urmărind acest sport la televizor.

Amator de golf, Rafael Nadal a participat la câteva competiții semi-profesioniste, dar a afirmat că, la finalul carierei de tenismen profesionist, va rămâne în sportul care i-a consacrat numele printre cei mai mari sportivi din toate timpurile și își va dedica timpul creșterii academiei și fundației pe care le conduce. 

Golful, a doua pasiune pentru Rafael Nadal


„Încerc să nu mă gândesc prea mult la vârsta pe care o am. În ziua în care nu mă voi simți proaspăt din punct de vedere mental și fizic, mă voi retrage. În viitor, voi continua în lumea sporturilor. Conduc o academie, care mă va ține conectat la tenis.

Îmi place să-i ajut pe copii să crească. Voi dedica mai mult timp fundației mele, care îi sprijină pe copiii dezavantajați din punct de vedere financiar. Adevărul e că nu mi-e deloc teamă de viața care va urma după cariera mea în tenis,” a precizat numărul 5 ATP. 

Întrebat ce face cu timpul liber pe care îl are în această perioadă în care stă departe de circuitul ATP, încercând să se refacă din punct de vedere fizic, Rafael Nadal a răspuns: „De obicei, mă uit la golf la televizor. Uneori mă așez pe canapea și se face seară. Când mă uit la golf, mă duc la somn târziu, dar dorm mereu cel puțin 5 ore. E un obicei mai sănătos decât să ies în oraș ca să beau,” a fost replica tenismenului născut în Manacor. 

Rafael Nadal și nervii unui meci oficial de tenis 


„Îmi place să concurez, dar întotdeauna îmi controlez emoțiile pe teren. Niciodată nu mi-am pierdut cumpătul sau am rupt vreo rachetă. Niciodată nu m-am comportat ca un nebun. 

Filosofia mea e să nu renunți niciodată în sport. O aplic și când joc golf sau fotbal cu prietenii mei,” a declarat Rafael Nadal pentru Punto de break

Modifică setările cookies