Tenis

Halep - Potapova 6-1, 6-4: Halep servește bine și se califică în optimi la Moscova! Cine este următoarea adversară 

Simona Halep a învins-o pe Anastasia Potapova (20 de ani, 68 WTA), scor 6-1, 6-4 în primul tur al competiției WTA 500 de la Moscova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 17:55
Data actualizarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 09:02

Simona Halep - Anastasia Potapova 6-1, 6-4

 • Predicțiile lui CTP: „Halep vs. Răducanu la Cluj? Nu face față sala, o să fie mai ceva decât la Congresul PNL!”

Simona Halep a stat 90 de minute pe teren în primul tur al Cupei Kremlinului pentru a o elimina pe Anastasia Potapova (20 de ani, 68 WTA), într-o partidă în care standardul game-urilor a fost să intre în prelungiri.

Echilibrul din interiorul game-urilor și al schimburilor de mingi nu s-a văzut pe tabela de marcaj în primul set, dar Anastasia Potapova a înregistrat o revenire impresionantă în setul 2, ajungând să conducă cu 4-3 și serviciul, după ce Simona Halep condusese cu 3-1. 

Mai experimentată, jucătoarea din România și-a menținut calmul și s-a apărat exact, urcând în teren în momentele-cheie și profitând de ușoara lipsă de mobilitate a Anastasiei Potapova.

În interviul oferit după meci, Simona Halep a admis că serviciul a ajutat-o decisiv în semnarea primei victorii pe tabloul principal la Moscova.

Setul 2: 

6-4: Game, set & meci, Simona Halep! Va juca în optimi contra Veronikăi Kudermetova. Pentru această victorie, Simona Halep va încasa 55 de puncte WTA și un premiu financiar în valoare de €12,772.

5-4: Break, Simona Halep! 

4-4: Simona Halep egalează cu un hold prețios în economia finalului setului 2. 

3-4: Potapova conduce pentru prima oară în acest meci, pe fondul unei pasivități fizice în jocul Simonei Halep. 

3-3: Primele momente de descătușare în jocul Anastasiei Potapova, care egalează la 3. 

3-2: Pentru prima oară în acest meci, Anastasia Potapova face game pe propria servă. 

3-1: Un nou game ajunge în prelungiri, de unde Simona Halep preia controlul și se îndepărtează de oponenta sa. 

2-1: Returul Simonei Halep mai face o dată diferența, iar românca își recuperează avantajul break-ului. 

1-1: Rebreak, Potapova, dar calitatea îndoielnică a servelor arătate de sportiva din Federația Rusă în această după-masă nu îi dau motive de îngrijorare Simonei Halep. 

1-0: Break semnat de Simona Halep încă din startul setului secund. Nu poate fi vorba despre un echilibru notabil în acest meci, în condițiile în care Potapova caută în continuare primul hold al partidei. 

Setul 1:

6-1: Game & set, Simona Halep! Un ultim game câștigat la zero de româncă pentru a contura primul set adjudecat la Moscova. Anastasia Potapova, un munte de frustrare în aceste momente, după un prim set mai bine jucat decât o arată scorul. 

5-1: Un plus de agresivitate ofensivă pentru Simona Halep în acest game, care își apropie un nou game aprig disputat. Scorul nu relevă echilibrul punctelor, dar afișează corect modul în care Simona Halep își folosește experiența în finalul schimburilor de mingi.  

4-1: Simona Halep confirmă din a doua încercare break-ul, adjudecându-și game-ul în prelungiri. 

3-1: Schimb de mingi excepțional, la 30-30, câștigat de Potapova, care prinde curaj în startul acestui meci. Punctele se lungesc, iar Simona Halep găsește cu dificultate loviturile direct câștigătoare.

2-1: Re-break reușit de rusoaică, la 15.

2-0: Anastasia Potapova pierde avantajul de la 40-15, iar Simona Halep deblochează serva puternică a oponentei încă din prima încercare. Game jucat cu multă răbdare de sportiva din România, care s-a apărat eficient de la 1-2 metri în spatele liniei de fund. 

1-0: Simona Halep servește solid în startul meciului și închide game-ul cu un contre-pied inspirat. 

Confruntarea Simonei Halep cu Anastasia Potapova (20 de ani, 68 WTA) va începe în scurt timp. 


Mizele turneului WTA 500 de la Moscova

 • Tur 1: €7,684, 1 punct WTA
 • Optimi: €12,772, 55 de puncte WTA
 • Sferturi: €19,858, 100 de puncte WTA
 • Semifinale: €29,795, 185 de puncte WTA
 • Finalistă: €41,854, 305 puncte WTA
 • Campioană: €58,378, 470 de puncte WTA

După Montreal, Cincinnati, US Open și Indian Wells, Simona Halep are șansa unui start de turneu mai facil, la Moscova. Spre deosebire de turneele din sezonul nord-american, oponenta Simonei Halep din prima rundă competițională a cupei Kremlinului are doar 20 de ani și se mândrește cu locul 64 WTA drept cea mai înaltă clasare de până în prezent. 

Anastasia Potapova, dreptace care lovește backhand-ul cu două mâini, are o înălțime de 1,75 metri și un palmares de 21 de victorii și 21 de eșecuri în acest sezon. A jucat sferturi de finală la Nur-Sultan, competiție WTA 250 din Kazahstan, unde a învins-o pe Kristina Mladenovic și a câștigat set în fața Petrei Kvitova la Ostrava, dar forma de moment nu impresionează, din punctul de vedere al rezultatelor. 

Simona Halep o conduce pe Anastasia Potapova cu 1-0 la meciurile directe


Suprafața preferată de Anastasia Potapova este hardul, unde are palmares pozitiv în acest sezon (16-14) și pe care a reușit marile performanțe ale carierei, titlurile WTA de dublu de la Lausanne și Moscova și finalele de simplu, pierdute la Moscova și Tashkent. 

În turneele de mare șlem, turul 3 jucat la Australian Open în acest an este cea mai bună performanță atinsă de Anastasia Potapova. 

Simona Halep și Anastasia Potapova s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA. Se întâmpla tocmai la începutul acestui sezon, în cadrul Gippsland Trophy, când românca se impunea în minim de seturi, scor 6-4, 6-4. 

Bookmakerii o indică pe Simona Halep favorită clară în această partidă, alocându-i o cotă de 1,28 pentru calificarea în optimile de finală, însă partida ar putea fi echilibrată, în cazul în care Anastasia Potapova va avea o prestație solidă la serviciu, aspect al jocului care ar putea conta decisiv într-o partidă desfășurată în condiții de hard indoor. 

În caz de victorie, Simona Halep va juca în optimile de finală contra Veronikăi Kudermetova (32 WTA) / Oksanei Selekhmeteva (238 WTA).  

Traseul virtual al Simonei Halep la Moscova

 • Tur 1: Anastasia Potapova (77 WTA)
 • Tur 2: Veronika Kudermetova (31 WTA)
 • Sferturi: Maria Sakkari (9 WTA)
 • Semifinale: Aryna Sabalenka (2 WTA)
 • Finală: Garbine Muguruza (6 WTA)
Modifică setările cookies