Tenis

„Monstruos de bune” Iga Swiatek și Ons Jabeur au readus constanța în circuitul WTA și se întâlnesc într-o finală cu scântei la Roma

După titlul cucerit la Madrid, Ons Jabeur joacă finala de la Roma, având de apărat un șir de 11 succese consecutive, în timp ce Iga Swiatek a câștigat 27 de partide la rând. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Mai 2022, 08:50
Data actualizarii: Duminica 15 Mai 2022, 08:54

Iga Swiatek - Ons Jabeur este finala ediției 2022 a turneului WTA 1000 de la Roma.

Sportiva poloneză (1 WTA) a ajuns la 27 de victorii consecutive, după ce i-a lăsat doar trei game-uri Arynei Sabalenka (8 WTA), în penultimul act, câștigând partida cu 6-2, 6-1, după numai 76 de minute de joc.

Iga Swiatek joacă finala turneului de la Roma din postura de campioană en-titre

Ons Jabeur (7 WTA) a avut de muncit trei seturi și aproape două ore, pentru a o întrece pe Daria Kasatkina (23 WTA), scor 6-4, 1-6, 7-5. 

„În turneele în care jucăm zilnic, nu avem timp să sărbătorim. Dar știu că, după ce se încheie, voi fi foarte mândră de mine însămi.

Mă surprind constant că pot juca din ce în ce mai bine. Acum chiar simt că doar cerul mă limitează în performanțele mele,” a spus Iga Swiatek, înaintea finalei de la Roma. 

Ons Jabeur: „Am fost criticate pentru lipsa de constanță a nivelului de joc în tenisul feminin.”

„Am fost criticate pentru lipsa de constanță a nivelului de joc în tenisul feminin. După cum puteți vedea, vine o jucătoare și ne arată cum se face. Înainte era Serena, apoi a fost Ash, iar acum simt că Iga face asta. 

Vreau să îi mulțumesc Igăi pentru inspirația pe care mi-a oferit-o. Dacă nivelul de joc crește, ne face să devenim mai bune,” a spus Ons Jabeur, după calificarea în finala competiției din capitala Italiei. 

Iga Swiatek a câștigat în primele 5 luni ale anului 2022 36 de meciuri, egalându-și totalul victoriilor semnate în 2021.

Finala turneului WTA 1000 de la Roma, Iga Swiatek vs. Ons Jabeur se joacă duminică, 15 mai, de la ora 14:00. 

Modifică setările cookies