„E posibil ca judecătorii să știe deja decizia!” E vestea momentului în procesul Simonei Halep

Simona Halep Tenis WTA Tenis Simona Halep | Robert Prange/Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Februarie 2024, 15:45
Data actualizarii: Luni 12 Februarie 2024, 15:52

Simona Halep, fost lider WTA, și-a susținut nevinovăția, în urmă cu doar câteva zile, în fața judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în procesul de dopaj.

Atât Simona Halep, cât și avocatul său au susținut după proces că nu e cunoscută data la care Tribunalul va anunța un verdict în cazul său, însă sportiva s-a arătat încrezătoare că decizia îi va fi favorabilă.

„Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieşi la iveală şi se va demonstra că nu am avut intenţia de a mă dopa vreodată şi nici nu m-am dopat vreodată. Nu ştiu când va veni verdictul. Nu ştie nimeni”, a spus Halep la ieșirea de la audieri.

Surse din cadrul TAS susțin că este posibil ca judecătorii implicați în soluționarea cazului să cunoască deja verdictul în procesul sportivei din România.

„Membrii panelului au stat împreună în seara respectivă (n.r. – 9 februarie), pentru a ajunge la un verdict. S-au întâlnit și a doua zi, tot pentru a încerca să se pună de acord. Procesul seamănă cu cel al unui juriu american, ce trebuie să delibereze până ajunge la o soluție.

Da, e foarte probabil ca ei să fi ajuns deja la o decizie, iar viitorul Simonei să fie știut. Dacă e așa, atunci doamna Bennet, președintele panelului, trebuie să facă primul draft de decizie, urmând ca Benz și Haas să o completeze ulterior. Poate dura săptămâni sau luni până i se va da documentului forma finală”, scrie iAMSport, care citează surse din interiorul TAS.

Halep, suspendată patru ani din tenis de ITIA

Jucătoarea română Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!