„Dacă îl huidui pe Djokovic, îi faci bine!” Wilander râde de parizieni, pe care „Nole” i-a numit „lipsiți de respect”

Novak Djokovic Mats Wilander Roland Garros 2023 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 03 Iunie 2023, 22:36
Data actualizarii: Sambata 03 Iunie 2023, 22:36

A nu îl huidui, și nu a-l huidui este secretul pentru a-i fi potrivnic lui Novak Djokovic, ca spectator, declară Mats Wilander.

Septuplu campion de Grand Slam, Mats Wilander a înțeles dorința parizienilor de a ține cu Alejandro Davidovich Fokina, în duelul cu Novak Djokovic, pentru a vedea o partidă prelungită.

Djokovic s-a impus în trei seturi, 7-6 (4), 7-6 (5), 6-2, dar nu fără să lupte timp de 3 ore și 36 de minute împotriva unui jucător în fața căruia a pierdut pe zgură, la Monte Carlo, în 2022. 

Mats Wilander: „Dacă vrei ca Djokovic să piardă, trebuie să nu îl huidui.”

După câștigarea setului secund, în care a anulat inclusiv o minge de set a ibericului, Djokovic a răbufnit, strigând de bucurie, după care a cerut un time-out medical, la doar câteva secunde după. Parizienii l-au taxat pentru decizie și l-au huiduit, primind aplauze ironice din partea sârbului, în schimb. 

„Oamenii nu înțeleg că îi fac o favoare lui Djokovic atunci când îl huiduie,” a punctat Wilander, într-o intervenție televizată. „Dacă vor ca Djokovic să piardă, nu ar trebui să îl huiduie, pentru că îl face să joace mai bine,” a adăugat fostul mare tenismen suedez pentru Eurosport. 

Novak Djokovic: „Există grupuri cărora le place să te huiduie pentru tot ce faci. Mi se pare foarte lipsit de respect.”

„Acea bucurie a fost atât de puternică din mai multe motive. În primul rând, am jucat trei ore pentru două seturi. Nu-mi amintesc când am stat ultima dată atât timp pe teren în doar două seturi. Poate cu Rafa Nadal. Condițiile de aici au fost foarte provocatoare la nivel fizic pentru amândoi, cu multe schimbări. Serviciul nu ne-a avantajat pe niciunul dintre noi. 

A fost un joc de-a pisica și șoarecele în fiecare punct. Am continuat să alergăm de la dreapta la stânga, înainte și înapoi. Mă făcea să muncesc din greu la fiecare punct. Poate că ar fi fost mai corect dacă ar fi fost cel puțin patru seturi, pentru că a servit pentru primul și a avut șanse în al doilea. La un moment dat al meciului, am făcut trei greșeli duble într-un singur game. S-au tot întâmplat lucruri ciudate.

Relația cu publicul parizian a fost suișuri și coborâșuri de-a lungul carierei mele. Mi-au oferit foarte mult sprijin în anii în care am pierdut aici în finală sau când nu eram deloc aproape de titlu.

Am primit mult sprijin în acești ani și sunt recunoscător pentru asta. Am amintiri frumoase. Încă primesc acel sprijin.

Majoritatea oamenilor vin să se bucure de tenis, dar există grupuri de oameni cărora le place să te huiduie pentru tot ceea ce faci. Mi se pare foarte lipsit de respect și nu înțeleg. Dar este dreptul lor. Au plătit biletul și pot face ce vor. 99% din timp tac, dar sunt momente când unii oameni merită să li se răspundă,” a spus Djokovic la conferința de presă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!