Marin Cilic dopaj Tenis

Un tenismen din TOP 25, suspendat 9 luni pentru dopaj! Federatia Internationala vrea sa-i retraga trofeele!

►Sign up for Europa! Pandurii – Dnepr, joi 19 septembrie ora 20:00, IN DIRECT PRO TV si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013, 21:18
Data actualizarii: Luni 16 Septembrie 2013, 21:19

Jucatorul croat Marin Cilici, numarul 24 ATP, a fost suspendat pentru noua luni de Federatia Internationala de tenis (ITF), dupa ce a fost depistat pozitiv cu o substanta interzisa, la turneul de la Munchen, in primavara acestui an.

"Marin Cilici este suspendat pentru o perioada de noua luni, sanctiune valabila de la 1 mai 2013, data cand a oferit esantionul in cauza, si pana la miezul noptii, in data de 31 ianuarie 2014. In plus, s-a decis ca rezultatele lui Cilici la turneul de la Munchen ar trebui sa fie anulate, ceea ce inseamna ca el va pierde punctele si premiul in bani obtinut la competitia respectiva", se arata pe site-ul federatiei internationale.

Forul international a precizat ca Cilici a fost supus unui control antidoping in timpul turneului de la Munchen, esantionul de urina fiind trimis la laboratorul antidoping din Montreal, unde s-a descoperit ca proba continea nikethamide, un stimulent.

Tenismanul a afirmat ca substanta respectiva a patruns in organismul sau atunci cand a ingerat tablete de glucoza Coramine care fusesera cumparate pentru el de la o farmacie. Un tribunal independent a constatat ca Marin Cilici a ingerat nikethamide din neatentie si nu a intentionat sa isi mareasca capacitatea de performanta, astfel ca beneficiaza de conditiile articolului 10.4 din programul antidoping, care ii da dreptul la o reducere a perioadei de ineligibilitate in baza evaluarii gradului de vinovatie.

ITF a mai decis ca si rezultatele inregistrate de Cilici dupa turneul de la Munchen sa fie anulate si premiile retrase.

Marin Cilici a avut bye in primul tur la Munchen, iar in runda secunda a fost eliminat de croatul Ivan Dodig.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies