Tenis

Un nume mare al tenisului mondial sare în apărarea lui Novak Djokovic 

Citește aici evoluția evenimentelor în cazul întortocheat al începutului de an: soarta liderului mondial, amânată pentru luni, 10 ianuarie. 
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 14:42
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 15:04

Avocații liderului ATP informează că Novak Djokovic s-ar fi infectat pentru a doua oară cu COVID în data de 16 decembrie 2021, lucru care stă la baza scutirii medicale de vaccinare. Novak Djokovici a cerut să fie transferat de la centrul din Melbourne în care se află acum, pentru a se putea antrena înaintea Australian Open, au anunţat, sâmbătă, avocaţii săi.

Scandalul care a zguduit tenisul mondial stârnește reacții de tot felul, iar oamenii din tenis își spun versiunile. Marele campion suedez Mats Wilander, expert Eurosport, vede cazul Nole dintr-o perspectivă interesantă.

"Situația aceasta cu Novak Djokovic este foarte ciudată. Sunt convins că Novak a plecat spre Australia cu toate documentele de care avea nevoie, sunt sigur că Novak credea că va intra fără probleme în Australia. Dintr-odată ajunge acolo și nu e lăsat. Sincer să fiu cred că se creează reguli pe măsură ce ne apropiem de startul turneului. 

Îmi pare rău pentru Novak, îmi pare rău pentru turneu și pentru prim-ministrul australian pentru că trebuie să ia o decizie.

Îmi place că Novak a rămas acolo, că se luptă la tribunal pentru șansa de a juca tenis. Asta arată lumii cine este de fapt Novak Djokovic. Își dorește să joace la Australian Open. Putea să se întoarcă imediat acasă și să spună că Australia i-a dat undă verde să vină în țară, iar apoi că nu i-au mai dat voie.

Singura care ar fi arătat rău ar fi fost Australia. Dacă iese de acolo fără să joace, cred că toată lumea ar trebui să se ferească. El a demonstrat de fiecare dată că revine mai puternic din orice luptă care pare pierdută", a declarat Mats Wilander, potrivit eurosport.ro.

Djokovic a fost ţinut miercuri în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

Modifică setările cookies