Transformarea unei campioane intr-un star mondial. Industria de miliarde de euro aflata in spatele Simonei Halep in 2014. ANALIZA

Transformarea unei campioane intr-un star mondial. Industria de miliarde de euro aflata in spatele Simonei Halep in 2014. ANALIZA

Daca inceputul anului 2014 a insemnat pentru Simona Halep intrarea in topul primelor 10 jucatoare ale lumii, inceputul anului viitor va reprezenta intrarea acesteia in elita brandurilor din tenis.

Mai intai a fost campioana. Apoi una dintre cele mai bune jucatoare ale lumii. WTA a clasat-o in topul "rising stars" in 2014. Dar ambitia Simonei Halep a fost mult mai mare.

Simona Halep nu s-a luptat numai cu statutul unei jucatoare noi ce incearca sa demoleze suprematia Serenei Williams sau Mariei Sharapova.

GOld Simona a atacat statutul de star si de brand. Finala la Roland Garros, semifinala la Wimbledon, sferturi la Australian Open si semifinala la Indian Wells. Turnee uriase in care romanca a reusit sa se ridice la nivelul asteptat.

Nu a reusit sa castige nicun Grand Slam pana acum, dar forma aratata in 2014 o ridica automat printre marile favorite din 2015.

Industria de miliarde din spatele Simonei Halep

Tenisul nu inseamna numai asi, forehand-uri, scurte si backhand-uri nimicitoare. Inseamna contracte de publicitate si de imagine, care transforma o jucatoare de tenis intr-un personaj care atrage atat in teren, dar mai ales in afara lui.

Daca la inceput a avut-o pe Virginia Ruzici alaturi, Simona Halep a reusit sa-l convinga si pe Ion Tiriac, cel mai bogat om din Romania in acest moment, cu o avere de 1.3 miliarde de euro, conform calculului realizat de Capital.

Know-how-ul noului manager al Simonei Halep nu s-a oprit numai in sfaturi despre tenis si stratetii pentru intreg sezonul. A atras in primul rand sponsori.

Astfel, in 2014, in spatele Simonei Halep s-au aliat doua branduri uriase pentru Romania. Simona Halep a semnat in 2014 un contract de imagine cu Dedeman, cel mai mare retailer roman si liderul din domeniul bricolajului din Romania.

In fruntea Dedeman se afla fratii Dragos si Adrian Paval. Adica locul 3 in topul celor mai bogati romani in 2014, conform Capital, cu o avere de 650 de milioane de euro.

Insa primul mare contract semnat de Halep in 2014 a fost cu Adidas. O companie de 22.7 miliarde de dolari (estimare Forbes) a devenit furnizorul oficial de echipament pentru Halep. Pentru acest contract, Simona a primit 1 milion de euro.

Secretul performantei Simonei Halep

In prezent numarul 3 mondial (dupa ce a cazut de pe locul 2 pe locul 4), Simona Halep se diferentiaza de celelalte jucatoare din varful topul WTA printr-o sete continua de a invata.

Turneul Campioanelor, unde a invins-o pe Serena Williams cu 6-0, 6-2, a reprezentat versiunea Halep 2.0. In acel moment, Cristian Tudor Popescu vorbea despre progresul realizat de Simona Halep intr-un timp extrem de scurt.

"Am vazut ca a revenit dupa doua luni si jumatate, ca a progresat. Seriviciul doi a fost imbunatatit dramatic, nu i-a oferit posibilitatea Serenei de a da retururi decisive. Si primul seriviciu a fost bun, a avut doi asi, a fost sigur, lung si aspru."

"Am vazut un joc extrem de solid de pe linia de fund, o aparare stanga-dreapta cauciucata. Aici mai are de lucrat, la fileu, dar jocul ei s-a schimbat radical. Simona face lucrurile la care speram. Simona invata!" - Cristian Tudor Popescu.

Simona invata, creste, evolueaza. Renuntarea la colaborarea cu antrenorul Wim Fissette este un nou pas in nasterea unui star total.

2015 poate fi momentul in care campioana din Romania nu numai ca va ataca trofeele de Grand Slam si topul contractelor de publicitate din tenis.

2015 poate fi anul in care incepe atacul pentru titulatura de brand mondial in tenis.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Un nou simptom "înșelător" al infecției cu coronavirus, descoperit de oamenii de știință
BRAT