Tenis

Singura jucatoare din Romania ajutata de WTA a primit 10.400 de dolari | Motivul pentru care Halep, Cirstea, Begu sau Buzarnescu n-au primit niciun ban

Simona Halep, Sorana Cirstea si Irina Begu nu au primit bani din partea WTA, intrucat au incasat prea multi bani, conform criteriilor impuse de organizatia mondiala a tenisului feminin. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Mai 2020, 15:12
Data actualizarii: Miercuri 20 Mai 2020, 15:22

Ana Bogdan este singura jucatoare de tenis din Romania care va primi bani din partea WTA in perioada de inactivitate cauzata de pandemie. Prin intermediul "Player Relief Programme", proiectul initiat de WTA si ATP pentru ajutorarea sportivilor lipsiti de venituri in aceste luni, Ana Bogdan va accesa 10.4000 de dolari.

Curios cu privire la criteriile pe baza carora banii au fost alocati este ca Ana Bogdan (92 WTA) va primi bani, intrucat a putut intruni cerintele de a fi jucat la un Grand Slam si 6 turnee WTA in ultimele 12 luni, insa tenismene mai slab clasate, dar parte a echipei Romaniei de Fed Cup, precum Jaqueline Cristian, Irina Bara sau Gabriela Ruse care nu au avut aceasta sansa - pe de-o parte din cauza lipsei de experienta -, nu vor beneficia de ajutorul financiar furnizat de catre institutia care guverneaza tenisul feminin de cel mai inalt nivel.

Criteriile pe baza carora WTA ofera bani jucatoarelor in timpul pandemiei de coronavirus


- jucatoarele trebuie sa fie clasate in top 500 WTA

- jucatoarele trebuie sa fi participat la minimum 6 competitii WTA in ultimele 12 luni

- jucatoarele trebuie sa fi jucat la cel putin un turneu de mare slem in ultimul an

- jucatoarele trebuie sa fi castigat maximum 350.000 de dolari in ultimul an / 1,4 milioane de dolari in ultimii 4 ani / 3,5 milioane de dolari in intreaga cariera

Devenita jucatoare profesionista din 2007, Ana Bogdan a incasat pana in prezent $1,354,571 din cecurile primite in urma rezultatelor obtinute in cadrul turneelor de tenis oficiale.

In 2020, Bogdan a incasat $45,391, o suma inconsistenta in comparatie cu Simona Halep, care a castigat in acest an peste 1,4 milioane de dolari ($1,443,834).  

Modifică setările cookies