Simona, toata planeta te priveste! Contract record in sportul feminin pentru drepturile de televizare: 420.000.000 €!

Autor: Sport.ro
Marti 09 Decembrie 2014, 20:12

	Simona, toata planeta te priveste! Contract record in sportul feminin pentru drepturile de televizare: 420.000.000 €!

Ascensiunea Simonei Halep a venit in momentul potrivit - tenisul feminin a crescut enorm in ultimii ani, iar WTA a vandut drepturile de televizare pentru o suma record.

Asociatia Jucatoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a incheiat un contract pentru cedarea drepturilor de televizare, valabil in perioada 2017-2026, in valoare de 525 de milioane de dolari (420 de milioane de euro), suma care reprezinta un record pentru sportul feminin, scrie Mediafax.

Intelegerea cu societatea Perform prevede in premiera ca fiecare meci de simplu de pe tablourile principale, insumand aproximativ 2.000 de intalniri pe an, precum si partidele din faza semifinalelor si finalele de dublu de la toate turneele din circuitul profesionist feminin sa fie produse.

Conform contractului in derulare, incheiat pentru perioada 2013-2016, Perform transmitea doar o treime din meciurile de simplu.

Presedintele WTA, Stacey Allastar, a declarat ca aceasta intelegere le ofera fanilor mai mult acces la jucatoarele pe care vor sa le urmareasca. Ea a adaugat ca suma anuala garantata de noul contract este de 33 de milioane de dolari (26,5 milioane de euro), aproape dublu fata de banii pe care Perform se obliga sa-i achite in prezent, 17 milioane de dolari (13,7 milioane de euro).

"Acest contract vine intr-un moment in care ne uitam spre orizont si se intrezareste o schimbare de garda in randul vedetelor noastre de top, ce ne arata valoarea si profunzimea stelelor noastre in ascensiune", a adaugat conducatoarea WTA.

Din "noul val" al tenisului feminin face parte si Simona Halep, 23 de ani, care ocupa locul 3 in clasamentul WTA.
 

Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies