SIMONA HALEP S-A RETRAS DE LA SINGAPORE | Ce se intampla in clasamentul WTA dupa retragerea Simonei de la ultimul turneu al sezonului

Autor: Sport.ro
Joi 18 Octombrie 2018, 12:18

	SIMONA HALEP S-A RETRAS DE LA SINGAPORE | Ce se intampla in clasamentul WTA dupa retragerea Simonei de la ultimul turneu al sezonului

Simona Halep, liderul la zi al clasamentului WTA, nu va participa la Turneul Campioanelor. Ea a luat decizia de a se retrage, fiind in continuare afectata de accidentarea la spate. Ea a suferit o hernie de disc.

In ciuda retragerii sale de la Singapore, de la ultimul turneu al sezonului competitional, Simoan ahelp va incheia anul 2018 pe primul loc al clasamentului mondial WTA, performanta pe care o reuseste pentru cel de-al doilea an consecutiv.

In urma neparticiparii sale la Singapore, Simona Halep va pierde 500 de puncte WTA, pe care le detinea pentru participarea in grupele Turneului Campioanelor de anul trecut. Totusi, ea nu poate fi depasita nici de Caro Wozniacki (2 WTA), nici de Angelique Kerber (3 WTA).

Pe de alta parte, retragerea Simonei de la Singapore va insemna o reducere a distantei din clasamentul WTA fata de principalele adversare, ceea ce va insemna ca ea va avea o mai mare presiune pentru a pastra primul loc mondial la inceputul lui 2019.

Clasamentul WTA in prezent

Simona Halep - 7.421 puncte
Caroline Woznkiacki - 6.461
Angelique Kerber - 5.400 puncte

*Simona Halep va incheia anul 2018 cu 6.921 puncte
*Wozniacki nu poate depasi 6.461 intrucat ea este detinatoarea titlului Turneului Campioanelor

Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. „Rămâne o prioritate să asigurăm cele 1.600 de paturi ATI”
BRAT
Modifică setările cookies