Anastasia Potapova razboi Rusia scandal WTA WTA Tenis

GALERIE FOTO Scandalul momentului în tenisul mondial! Sportiva din Rusia care a apărut cu tricoul lui Spartak Moscova, avertizată de WTA

Anastasia Potapova se află în centrul unui scandal de anvergură, după ce a apărut îmbrăcată în tricoul lui Spartak Moscova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Martie 2023, 10:47
Data actualizarii: Joi 16 Martie 2023, 11:07

Anastasia Potapova (21 de ani, 28 WTA) a ieșit pe teren, la Indian Wells, purtând un tricou al echipei de fotbal Spartak Moscova, iar Iga Swiatek nu a rămas indiferentă față de gestul făcut de rusoaică. 

"Să fiu sinceră, sunt foarte surprinsă să le văd pe jucătoarele din Rusia purtând tricourile de fotbal ale echipelor din țara lor, de exemplu. Nu cred că face bine nimănui să arăți acest sentiment, indiferent cât de mare fan ești al acelei echipe, și sper că și-au dat seama de asta", a declarat Iga Swiatek. 

Reacția WTA cu privire la cazul Anastasiei Potapova
 

Cu o întârziere destul de mare, WTA a reacționat cu privire la gestul făcut de jucătoarea din Rusia, dezaprobând acest comportament.

"În ceea ce privește tricoul de fotbal al echipei rusești, WTA a avertizat-o pe jucătoare că nu a fost un gest potrivit sau acceptat.

Nu ne așteptăm ca așa ceva să se mai întâmple pe viitor", se arată în comunicat.

WTA, luată în vizor de jucătoarele de top
 

Iga Swiatek a comentat cazul Lesiei Tsurenko, retrase din turneul WTA 1000 de la Indian Wells după o discuție greu de digerat, purtată cu președintele WTA: "O înțeleg perfect. Trebuie să fie aproape imposibil să rămâi concentrată în fiecare săptămână și să concurezi, în timp ce țara ta e în plin război. Nu îmi pot imagina ce aș face dacă ar fi bombardat Polonia.

Cred că ar trebui cu toții să ne concentrăm mai mult pe a-i ajuta pe sportivii ucraineni, a le oferi lucrurile de care au nevoie, ei și familiile lor. O să mă implic în asta, pentru că mvăd că nu se fac toate lucrurile acestea acum. 

Suntem un exemplu pentru mulți copii și avem o responsabilitate, ca sportivi profesioniști. Cred că jucătoarele din Rusia ar trebui să fie mai empatice în comportamentul lor"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!