Lesia Tsurenko Aryna Sabalenka WTA Indian Wells Tenis

Dezvăluiri dure despre capul WTA, în cazul retragerii curioase a ucrainencei care a refuzat să joace contra bielorusei Sabalenka

Directorul WTA ar fi jucat un rol important în hotărârea Lesiei Tsurenko de a se retrage din competiția WTA 1000 de la Indian Wells. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 14 Martie 2023, 10:15
Data actualizarii: Marti 14 Martie 2023, 10:26

Ucraineanca Lesia Tsurenko (33 de ani, 95 WTA) s-a retras din turneul WTA 1000 de la Indian Wells, invocând „motive personale” înaintea disputării partidei cu bielorusa Aryna Sabalenka (24 de ani, 2 WTA). 

Tsurenko a dezvăluit pentru contul de Twitter intitulat Ukrainian Tennis că s-a simțit rău, din punct de vedere psihic, acuzând o cedare nervoasă după „toate lucrurile auzite” din partea președintelui WTA, Steve Simon, cu care a purtat o discuție în privat.

Dezvăluiri dure despre președintele WTA, Steve Simon, făcute de ucraineanca Lesia Tsurenko

„După totate lucrurile pe care le-am auzit, am avut un atac de panică, mi-a fost greu să respir. În urmă cu câteva zile am discutat cu Steve Simon și am fost absolut șocată de ce am auzit din gura lui,” a dezvăluit Tsurenko.

„Ce s-a întâmplat în timpul acelei conversații? Am avut câteva întrebări pentru el. L-am întrebat despre calitatea mingilor folosite la Monterrey, unde multe jucătoare sau plâns de dureri la nivelul umerilor și al coatelor. De asemenea, eu nu am putut să-mi termin meciul din cauza lor. 

Președintele WTA crede că rușii și belarușii vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Pe lângă asta, Steve Simon și-a exprimat încrederea că rușii și belarușii se vor întoarce la Jocurile Olimpice și se va întâmpla ce se întâmplă inclusiv în tenis, acum. 

Mi-a spus că, de fapt, asta e fair-play și arată că principiile olimpice nu sunt încălcate. Va arăta că fiecare este egal și oricine are ocazia de a participa la Olimpiadă. 

Când l-am întrebat dacă înțelege că spune aceste lucruri în timp ce se poartă un război împotriva țării mele în aceste momente, a răspuns afirmativ.

A adăugat că și el s-ar simți teribil, dacă s-ar afla în locul meu și, deși nu susține personal războiul, dacă jucătorii ruși ori belaruși îl susțin asta e doar părerea lor, iar opiniile altora nu ar trebui să mă supere pe mine.

L-am mai întrebat despre sprijinul oferit de circuit ucrainencelor. La Australian Open le-am cerut cazare pentru zile suplimentare și mâncare celor care nu se pot întoarce imediat acasă, pentru că sunt jucătoare care au rămas fără casă, iar australienii au fost de acord să ne susțină în acest sens.

Anterior, nu am primit nicio astfel de susținere din partea WTA. L-am întrebat din nou despre asta, iar el mi-a spus că continuă să monitorizeze situația, așadar pentru mine a fost clar că răspunsul e negativ. 

Conversația m-a lăsat complet șocată, am încercat să diger toate informațiile, dar am cedat nervos, să fiu sinceră. Toate ucrainencele au aflat de această discuție și simt la fel ca mine. Toată lumea e șocată. Nu înțeleg, pur și simplu, cum astfel de lucruri trebuie explicate.

E atât de ciudat și dureros. Am cerut un apel cu board-ul de conducere al WTA în care vrem să întrebăm ce putem face în legătură cu asta, pentru a discuta cum o persoană ca asta poate fi un lider al acestei organizații, cum ar trebui să înțelegem că ea ne protejează drepturile sau nu,” a spus Lesia Tsurenko pentru Ukrainian Tennis. 


Ana-Maria Brânză, despre dezvăluirile Soranei Cîrstea 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!