WTA Praga Tenis WTA Tenis

Scandal uriaș în circuitul WTA! Cehii le-au oprit cu poliția pe rusoaice și pe bieloruse. Deznodământul uluitor

Organizatorii turneului WTA 250 de la Praga au luat o decizie surprinzătoare. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 30 Iulie 2023, 08:13
Data actualizarii: Duminica 30 Iulie 2023, 08:12

Reprezentanții turneului de calibru WTA 250 din Praga au decis descalificarea jucătoarelor din Federația Rusă și din Belarus.

Miroslav Maly, director al întrecerii din capitala Republicii Cehe a admis că poliția a oprit accesul câtorva jucătoare din cele două țări, refuzându-le implicit dreptul de participare la Praga Open. 

Oficialii turneului WTA din Praga au decis unilateral descalificarea rusoaicelor și bieloruselor

Săptămâna trecută, jucătoarea din Rusia, Vera Zvonareva a fost expulzată din Polonia, întrucât s-a deplasat în Varșovia cu pașaport rusesc. 

În ciuda avertismentelor lansate, oficialii WTA nu au putut preveni hotărârea luată de cehi cu privire la jucătoarele din Federația Rusă și din Belarus. 

Oficialii WTA nu au putut împiedica hotărârea luată de cehi

  • Simona Halep a câștigat, în sezonul 2020, competiția din Praga. 

„WTA condamnă cu insistență războiul din Ucraina și acțiunile abominabile ale guvernului rus. WTA continuă, de asemenea, să-i sprijine pe sportivii ucraineni,  precum și pe toți sportivii WTA are se confruntă cu provocări imense ca sportivi profesioniști, în timp ce mulți dintre cei dragi și țara lor se confruntă cu atacuri din Rusia.

Jucătorii WTA individuali a căror naționalitate este rusă/belarusă continuă să concureze în circuit sub steag neutru. În ciuda neutralității lor, unor jucători WTA li se refuză de către autoritățile guvernamentale cehe posibilitatea de a concura la evenimentul WTA 250 programat săptămâna viitoare la Praga.

Regulile WTA stipulează că toți jucătorii trebuie să aibă voie să concureze în circuitul WTA numai pe baza meritului, fără discriminare. Vom continua să revizuim situația pe măsură ce luăm în considerare măsuri importante în jurul acestor probleme geopolitice complexe”, a fost mesajul publicat pe contul oficial de Twitter al WTA, notează ProSport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!