Srdjan Djokovic Novak Djokovic Tenis

Tatăl lui Novak Djokovic vrea ca fiul său să retragă din tenis: "Ar fi trebuit să înceteze demult, acesta nu este sport"

Novak Djokovic a declarat forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Toronto, programat în perioada 7-13 august, au anunţat organizatorii competiţiei canadiene.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iulie 2023, 18:52
Data actualizarii: Joi 27 Iulie 2023, 19:02

Anunțul fostului lider mondial vine în aceeași perioadă în care, în Serbia, a fost lansat un documentar despre viața și cariera celebrului jucător de tenis.

Tatăl lui Novak Djokovic, dorință neașteptată despre cariera fiului său

Srdjan Djokovic a dezvăluit că ar fi vrut ca multiplul campion de Grand Slam să se fi retras din activitatea sportivă la nivel profesionist de mai mult timp și speră ca acest lucru să se întâmple anul viitor. 

"Toate dorințele pe care le-am avut pentru el s-au îndeplinit deja de acum șapte-opt ani. Restul sunt doar bonusuri extraordinare. Tenisul este doar o parte din viața lui, nu totul, și sper că va fi recunoscut și pentru lucrurile pe care le va face după ce se va retrage, după ce va părăsi lumea tenisului, ceea ce sper că se va întâmpla anul viitor.

E dorința mea de tată, adică am crezut că ar fi trebuit să înceteze demult cu această meserie teribil de dificilă. Acesta nu este un sport, este o muncă teribil de grea, din toate punctele de vedere, atât fizic, cât și mental.

A dedicat deja mai mult de 30 de ani acestei meserii și încă nu renunță, a venit timpul să se bucure și de alte lucuri în viață", a povestit Srdjan Djokovic, în cadrul unui documentar realizat de Sportal. 

Anunțul lui Novak Djokovic despre participarea la Toronto

"Întotdeauna mi-a plăcut să vin să joc în Canada, dar după ce am discutat despre asta cu echipa mea, credem că este decizia corectă", a precizat acesta.

Jucătorul sârb, cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, a renunţat la turneul de la Toronto la o săptămână după înfrângerea în cinci seturi suferită în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, după 4 ore şi 45 de minute de joc, în finala de la Wmbledon.

Liderul clasamentului ATP l-a împiedicat pe Novak Djokovic să cucerească al cincilea titlu consecutiv la Wimbledon, provocându-i sârbului primul eşec pe iarba londoneză începând din 2017.

Înfrângerea în faţa lui Carlos Alcaraz a reprezentat, totodată, o şansă ratată pentru Djokovic de a egala recordul absolut de 24 de titluri majore la simplu deţinut de australianca Margaret Court.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!