Daniil Medvedev ATP Razboi ucraina Rusia Tenis

Rusul Daniil Medvedev, răspuns a la Djokovic când a fost întrebat despre războiul din Ucraina: „E greu să spui ce e corect și ce nu e!” 

Războiul din Ucraina se desfășoară de mai bine de o lună, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să invadeze țara condusă de Volodimir Zelenski.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 16:48
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 16:53

Daniil Medvedev (26 ani, 2 ATP) încă nu știe dacă va putea participa la Wimbledon, programat să se desfășoare în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022. Sportivii și sportul rusesc au avut de suferit din cauza războiului declanșat de președintele de la Kremlin, după ce Rusiei i-au fost aplicate sancțiuni dure. 

Mulți dintre sportivii ruși și-au exprimat dezacordul față de situație, mai ales în contextul în care au fost excluși din majoritatea competițiilor din cauza sancțiunilor. Nu a fost și cazul în tenis, acolo unde sportivii pot participa, însă fără să evolueze cu steagul țării. 

Rusul Daniil Medvedev, răspuns a la Djokovic când a fost întrebat despre războiul din Ucraina

Fostul lider ATP, Daniil Medvedev, și-a șters steagul țării de pe contul de Instagram, după declanșarea războiului, iar apoi, când a fost întrebat despre asta, a punctat doar că el își dorește pace. Rusul a fost din nou întrebat despre situația din Ucraina, iar de această dată a oferit un răspuns a la Novak Djokovic, în care evită să își spună clar opiniile. 

„Este greu în viață să vorbești despre ce este corect și ce nu este. Am propriile mele opinii și pe care le-am vorbit deja cu familia mea, cu soția mea, cu cine pot discuta deși nu suntem de acord și nu se întâmplă nimic. 

Toată lumea știe ce se întâmplă, este imposibil să ignori asta și oamenii au puncte de vedere diferite. Întoteauna am spus că sunt pentru pace”, a declarat Medvedev conform Mundo Deportivo

Răspunsul său a fost comparat cu momentul în care Novak Djokovic, după scandalul din Australia, a refuzat să ofere un răspuns concret când a fost întrebat dacă este sau nu vaccinat. Timp de câteva săptămâni bune sârbul a refuzat să spună dacă este vaccinat, punctând că este o decizie personală. 

Ulterior, Novak Djokovic a recunoscut că nu s-a vaccinat și că nici nu intenționează să facă acest pas, asumându-și consecințele și turneele pe care le-ar putea pierde din acest motiv. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!