Rușii l-au făcut praf după ce și-a șters steagul, acum a venit și explicația lui Daniil Medvedev. Ce a spus liderul ATP

Daniil Medvedev rusia ucraina steagul rusiei Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 07:53
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 08:06

Războiul din Ucraina are consecințe de amploare și asupra tenisului. Implicat e și liderul ATP Daniil Medvedev.

Daniil Medvedev (26 de ani) a devenit de săptămâna trecută noul lider mondial în ierarhia ATP.

La câteva zile după izbucinirea conflictului din Ucraina, tenismenul rus de 1,98 m a stârnit furia compatrioților săi după ce și-a șters de la profilul de Instagram steagul Rusiei. A devenit ținta unor critici dure din partea fanilor ruși care i-au transmis comentarii acide centrate pe ideea de bani. 

  • 23,3 milioane de dolari a câștigat Medvedev, în toată cariera, numai din tenis

Medvedev și-a exprimat cu tărie optica despre războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, iar gestul său de a-și șterge steagul de la rețeaua de socializare a provocat revolta suporterilor săi. Citiți AICI.

Decizia radicală luată de campionul din Moscova are acum și o explicație.

Finalistul de la Australian Open a spus potrivit agenției ruse Ria Novosti că era unica modalitate de a continua să joace, în contextul în care Comitetul Olimpic Internațional (CIO) le-a interzis sportivilor din Rusia să nu mai evolueze sub semnul țării lor.

Medvedev: "Singura modalitate să joc e fără steag"

Daniil Medvedev și-a exprimat speranța că măsura impusă de forul condus de Thomas Bach e doar una temporară.

"Scopul nostru este să dezvoltăm tenisul în țările din care provenim și în întreaga lume. Pentru asta, trebuie să joci tenis săptămână de săptămână, la fiecare turneu.

În prezent, singura modalitate de a continua să joc este fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară.

Aștept momentul în care vom putea purta din nou steagul lângă numele noastre, ale sportivilor ruși", a declarat Daniil Medvedev, potrivit sursei mai sus menționate.

Ce scrisese Medvedev după începerea războiului

Imediat după izbucnirea conflictului ruso-ucrainean, Medvedev a scris un text-manifest în care pedala pe ideea de pace globală.

„Vă amintiți cu toții ce am spus după finala Australian Open? Această poveste a fost doar despre mine, despre visele mele din copilărie. Și astăzi vreau să vorbesc în numele fiecărui copil din lume. Toți au visuri, viața lor abia începe, atât de multe experiențe frumoase urmează să vină: primii prieteni, primele emoții mari. Tot ceea ce simt și văd este pentru prima dată în viața lor. De aceea vreau să cer pace în lume, pace între țări.

Copiii se nasc cu încredere interioară în lume, cred atât de mult în orice: în oameni, în dragoste, în siguranță și dreptate, în șansele lor în viață. Să fim împreună și să le arătăm că este adevărat, pentru că niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze”. a scris Daniil Medvedev, pe Instagram.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!