Daniil Medvedev Razboi ucraina Rusia Tenis

Rușii șterg pe jos cu idolul lor, Daniil Medvedev, după gestul radical făcut pe Instagram de liderul ATP

Numărul 1 ATP a provocat furia fanilor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2022, 19:49
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2022, 20:04

Daniil Medvedev și-a șters azi steagul Rusiei din descrierea profilului său de la contul oficial de Instagram.

Liderul mondial din tenis - a oprit dominația lui Novak Djokovic - a făcut câteva referiri la războiul din Ucraina zilele trecute, apoi a trecut la fapte. Primul gest pentru a întări atitudinea sa împotriva conflictului a fost să-și elimine steagul țării sale de pe rețeaua de socializare unde postează des. 

În consecință, fanii săi au luat atitudine și l-au nimicit cu comentarii dure pe jucătorul în vârstă de 26 de ani. Născut în Moscova, elevul lui Gilles Cervara a câștigat din tenis, în total, 23 milioane de dolari (1,7 milioane în acest sezon).

"Banii nu au miros, nu? E ca un pianist, cântă pentru cine îl plătește. Nu mai e al nostru de mult timp. Nu e un jucător rus, ci doar un jucător născut în Rusia. Trăiește și se antrenează în Vest. Victoriile lui nu mai sunt ale noastre.

Dezamăgitor! Sunt sigur că marele Djokovic nu ar fi făcut niciodată așa ceva în Serbia", au fost doar o parte dintre comentariile pe site-ul rusesc Sport-express, citat de Gsp.ro.

Daniil Medvedev: „Niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze”

„Vă amintiți cu toții ce am spus după finala Australian Open? Această poveste a fost doar despre mine, despre visele mele din copilărie. Și astăzi vreau să vorbesc în numele fiecărui copil din lume. Toți au vise, viața lor abia începe, atât de multe experiențe frumoase urmează să vină: primii prieteni, primele emoții mari. Tot ceea ce simt și văd este pentru prima dată în viața lor. De aceea vreau să cer pace în lume, pace între țări.

Copiii se nasc cu încredere interioară în lume, cred atât de mult în orice: în oameni, în dragoste, în siguranță și dreptate, în șansele lor în viață. Să fim împreună și să le arătăm că este adevărat, pentru că niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze,” a scris Daniil Medvedev, pe Instagram

Modifică setările cookies