Daniil Medvedev Razboi ucraina Rusia Tenis

Decizie radicală a liderului mondial ATP! Ce a făcut Daniil Medvedev a făcut înconjurul lumii

Daniil Medvedev este unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2022, 14:19
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2022, 14:39

La finalul meciului în urma căruia a devenit lider mondial, jucătorul rus a vorbit despre situația critică: "Ca jucători de tenis promovăm pacea în întreaga lume. Am fost în multe țări diferite de când eram junior și nu îmi este ușor să aud toate aceste știri. Sunt pentru pace".

 

Decizie radicală a lui Medvedev

La doar câteva zile după izbucnirea conflictului armat, rusul a făcut un gest simbolic, doar foarte puternic din punct de vedere al imaginii.

Medvedev și-a înlăturat de la profilul contului de Instagram steagul Rusiei, fapt care a fost remarcat de fanii săi. 

Daniil Medvedev: „Niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze”

„Vă amintiți cu toții ce am spus după finala Australian Open? Această poveste a fost doar despre mine, despre visele mele din copilărie. Și astăzi vreau să vorbesc în numele fiecărui copil din lume. Toți au vise, viața lor abia începe, atât de multe experiențe frumoase urmează să vină: primii prieteni, primele emoții mari. Tot ceea ce simt și văd este pentru prima dată în viața lor. De aceea vreau să cer pace în lume, pace între țări.

Copiii se nasc cu încredere interioară în lume, cred atât de mult în orice: în oameni, în dragoste, în siguranță și dreptate, în șansele lor în viață. Să fim împreună și să le arătăm că este adevărat, pentru că niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze,” a scris Daniil Medvedev, pe Instagram.

Modifică setările cookies