„ATP și WTA să facă ceva pentru a opri monstrul” Vice-președintele Federației Ucrainene de Tenis susține decizia oficialilor de la Wimbledon

Wimbledon 2022 Tenis ATP Tenis WTA Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 10:15
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 10:17

Evgeniy Zukin, vice-președintele Federației Ucrainene de Tenis apreciază că decizia organizatorilor Wimbledon de a-i interzice pe ruși și belaruși este corectă. 

Evgeniy Zukin, vice-președintele Federației Ucrainene de Tenis a afirmat că ATP, WTA și ITF „joacă de partea monstrului” dacă iau vreo decizie împotriva turneului de la Wimbledon.

Oficialii competiției din Marea Britanie au decis interzicerea sportivilor ruși și belaruși în ediția 2022 pentru a preveni situația în care un potențial succes al acestora ar fi utilizat de mașinăria de propagandă rusească pentru a justifica în vreun fel continuarea atrocităților comise pe teritoriul Ucrainei

Wimbledon 2022 riscă să fie lăsat fără puncte ATP și WTA

„Sigur că oficialii Wimbledon au luat decizia corectă și sunt cu adevărat surprins că ATP, WTA și mulți din comunitatea de tenis nu înțeleg asta. Sancțiunile financiare au fost acceptate, în urma unui război neprovocat care a adus sute de crime, iar sportul nu poate continua la fel ca înainte. 

Dacă ATP și WTA împărtășesc valorile unei lumi libere, a independenței și a suveranității, trebuie să facă ceva pentru a opri monstrul. Altfel, vor juca în echipă cu monstrul,” a comentat Zukin, notează The Guardian

Zukin mai spune că tenisul riscă să se așeze de partea greșită a istoriei, susținându-i pe ruși și belaruși în acest context. 

În final, Zukin a susținut că forțele invazioniste rusești au distrus Centrul Național de Tenis din Irpin, din apropierea Kievului, iar în acest moment pe terenurile de tenis se află bombe încă neexplodate, dar că această dramă nu se compară cu infernul din alte orașe, precum Mariupol.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!