Simona Halep Cristian Tudor Popescu Wimbledon Tenis

GALERIE FOTO Reacția lui CTP după ce Simona Halep s-a calificat în sferturile de la Wimbledon: ”N-am mai văzut de mult așa ceva”

Simona Halep - Paula Badosa 6-1, 6-2 | Cristian Tudor Popescu a oferit o primă reacție după calificarea Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) în sferturile turneului de la Wimbledon.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 22:02
Data actualizarii: Luni 04 Iulie 2022, 22:03

Gazetarul este de părere că Halep și-a dominat adversarul din punct de vedere psihic încă din start. Jucătoarea din România a declarat în mai multe rânduri că are ca obiectiv principal pentru sezonul 2022 revenirea și încheierea stagiunii în top 10 WTA. 

Obiectivul ar putea fi facilitat considerabil de un parcurs lung pe iarba londoneză. Dacă în prezent, în urma calificării în sferturile de finală, Simona Halep a acumulat deja 360 de puncte, sportiva din Constanța ar putea adăuga în total 2000 de puncte actualului său punctaj, 2315 puncte.

CTP: ”N-am mai văzut de mult un meci câștigat psihic încă de la început”

Cu un total de 4315 puncte, în ierarhia WTA LIVE, Simona Halep ar urca până pe locul 3 și ar întregi un posibil podium, în care s-ar alătura polonezei Igăi Swiatek și estonei Anett Kontaveit.

„N-am mai văzut de mult un meci câștigat psihic încă de la început. Spanioloaica venea de pe poziția ei de numărul 4 mondial, dar având un complex față de Simona, pe care l-a și anunțat. Este o greșeală să anunți asta. De pe această poziție a început pe cai mari, dând tare, sperând să o încalece. 

De la Simona au venit răspunsuri foarte bune. Simona nu s-a dus în spatele terenului și a rămas avansată, iar la 1-1 a reușit un passing shoot de rever în cross, pe lângă Badosa, și în acel moment am văzut pe chipul Badosei că Simona i-a intrat în cap. Apoi a încercat să blufeze, dar s-a văzut că este măcinată de frică, fapt care a determinat-o să facă un număr enorm de greșeli neforțate în setul 1. 

Apoi, în setul 2, a domolit jocul, a încercat să țină mingea în teren, ca să vadă ce face Simona. Aici m-a bucurat cel mai mult. Simona nu s-a apucat de un joc de uzură. Atunci ea a luat inițiativa, a început să schimbe prima, în raliu. Badosa s-a plimbat năucită pe teren, aștepta să piardă. Asta a fost istoria meciului”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Orange Sport.

Fostul lider WTA o va întâlni în optimi pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a trecut de Harmony Tan în optimi, în două seturi, 6-2, 6-3.

Va fi a patra întâlnire dintre cele două. Halep și Anisimova s-au mai întâlnit la Roland Garros în 2019 și 2020, iar ambele meciuri s-au încheiat în două seturi. Anisimova l-a câștigat pe primul, iar Halep și-a luat revanșa în anul următor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies