Simona Halep Wimbledon 2022 simona halep clasament wta Simona Halep ierarhie WTA Simona Halep top 10 WTA Wimbledon 2022 Tenis

Care top 10 WTA? Clasamentul adevărului: pe ce loc ar urca Simona Halep în ierarhia mondială 

Turneul de la Wimbledon poate să o aducă pe Simona Halep într-o poziție excelentă în ierarhia WTA. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 21:00
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 13:33

Simona Halep a început turneul de la Wimbledon pe locul 18 în clasamentul WTA, dar l-ar fi putut încheia pe poziția a treia, în cazul în care punctele ar fi fost acordate și în actuala ediție. 

Jucătoarea din România a declarat în mai multe rânduri că are ca obiectiv principal pentru sezonul 2022 revenirea și încheierea stagiunii în top 10 WTA

Al treilea titlu de Grand Slam al carierei ar fi putut însemna pentru Simona Halep revenirea în top 3 WTA

Obiectivul ar putea fi facilitat considerabil de un parcurs lung pe iarba londoneză. Dacă în prezent, în urma calificării în sferturile de finală, Simona Halep ar fi acumulat deja 360 de puncte, sportiva din Constanța ar fi putut adăuga în total 2000 de puncte actualului său punctaj, 2315 puncte.

Cu un total de 4315 puncte, în ierarhia WTA LIVE, Simona Halep ar fi urcat până pe locul 3 și ar fi întregit un posibil podium, în care s-ar fi alăturat polonezei Igăi Swiatek și estonei Anett Kontaveit, dacă britanicii nu ar fi eliminat punctajul la această ediție. 

Clasamentul WTA, într-o situație ireală: distanța dintre locurile 1 și 2 este mai mare decât cea dintre pozițiile 2 și 464 

Actualizarea săptămânală a clasamentului WTA, publicată luni, 27 iunie, în prima zi a turneului de la Wimbledon continuă să șocheze lumea tenisului. Cu 8576 de puncte, Iga Swiatek are un avantaj de 4236 de puncte în fața tunisiencei Ons Jabeur, urcată în premieră pe locul 2 mondial.

Mai contrariant însă e că distanța dintre Swiatek și Jabeur - primele două jucătoare ale lumii - este mai mare decât cea dintre a doua jucătoare lumii și ocupanta poziției 464, Erika Sema. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!