Tenis

„Primul caz s-a încheiat, acesta e un altul!” Haosul juridic creat după a doua anulare a vizei: când vine decizia finală

Situația lui Novak Djokovic va fi judecată din nou de Anthony Kelly sâmbătă, 15 ianuarie, în jurul orei prânzului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 12:56
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 13:21

Avocații lui Novak Djokovic au fost chemați să își susțină poziția în fața judecătorului Anthony Kelly, după ce Ministrul Imigrării, Alex Hawke a decis anularea vizei numărului 1 ATP. 

„Suntem în această situație din cauza timpului pe care ministrul și l-a acordat. Ne mișcăm cât de repede cu putință,” a declarat un avocat de-al lui Novak Djokovic, dornic să rezolve situația până duminică, 16 ianuarie, ultima zi înaintea începerii Openului Australian. 

Principalul caz susținut de echipa de avocați a numărului 1 ATP se învârte în jurul discrepanței dintre motivele pentru care lui Novak Djokovic i-a fost refuzată viza întâia oară, în aeroport și motivele exprimate de Ministrul Imigrării, Alex Hawke. 

Avocații lui Novak Djokovic au afirmat și că „surescitarea din rândul comunității anti-vacciniste” este unul dintre motivele pentru care viza lui Djokovic a fost anulată. Au numit acest fenomen „irațional” și cred că va căpăta amploare, în cazul în care Djokovic ar fi deportat. 

Ca replică, avocatul Ministrului Imigrării a spus că primul caz, în care lui Djokovic i s-a anulat viza în aeroport s-a încheiat, iar acesta ar fi unul nou, care urmează să fie judecat duminică, 16 ianuarie. 

Modifică setările cookies