Ion Tiriac Fundatia Tiriac Ion Tiriac colectie de masini Tenis

GALERIE FOTO Privilegiu de miliardar: ce face Ion Țiriac cu mașinile de epocă din colecția sa de lux

Ion Țiriac a explicat ce face cu mașinile sale de lux, într-o zi în care dispune de suficient timp liber. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 19:43
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 21:29

Ion Țiriac a declarat că este interesat să-și extindă colecția de mașini de epocă cu până la 100 de automobile noi. 

Miliardarul român ia în considerare să realizeze în viitorul apropiat o expoziție cu bolizi de peste 1000 de cai putere.

Colecția de mașini deținută de Fundația Țiriac are exponate de la Simona Halep, Ilie Năstase, Elton John

„Am o mașină de la Simona Halep, o motoretă de la Ilie Năstase, mașina lui Elton John, Aga Khan,” a afirmat Ion Țiriac, care a dezvăluit ce face cu o parte din mașinile sale de lux, într-o zi în care dispune de suficient timp liber. 

„Ce pot să fac, când am o zi liberă, iau 2-3-4 mașini și mă duc cu ele până aproape de Snagov, după care le întorc. Fiecare din mașinile acestea, dacă nu este cel puțin la 30-40 de zile turnată 2-3 kilometri, nu mai funcționează. Trebuie să le menții și să le întreții. Asta e problema mare,” a declarat Ion Țiriac. 

Miliardarul român, Ion Țiriac (84 de ani) a luat, prin intermediul Fundației Țiriac, decizia de a mări exponențial colecția de mașini de epocă. 

Fostul tenismen român a anunțat că va pune la bătaie multe milioane de euro pentru a mări cu încă 100 de exponate colecția impresionantă de automobile de lux. 

„Dacă încep să socotesc milioanele, atunci nu o mai fac.”

„Dacă încep să socotesc milioanele, atunci nu o mai fac. Am început colecția foarte târziu, acum vreo 30 de ani.

Dacă începeam acum 50 de ani, eram om bogat cu mașinile acestea, pentru că în ultimii 20-30 de ani s-au triplat prețurile la tot ce este istoric. Nu am început cu un scop comercial. Mi-a plăcut, am avut posibilitatea și modul financiar ca să mi le procur.

Le-am procurat și a devenit, peste noapte, o treabă atât de importantă încât Fundația este pregătită să investească milioane și milioane bune de euro, ca să mărească tot ce este în spate.

Mai mult decât atât, să facă loc pentru încă 100 de mașini, iar apoi vom fi, de departe, cea mai mare colecție din Europa,” a anunțat Ion Țiriac.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!